O "super-pastilă", testată cu succes împotriva maladiilor cardiace

O "super-pastilă", ce combină medicamente împotriva hipertensiunii arteriale şi de reglare a nivelului de colesterol, ce poate reduce la jumătate riscul de apariţie a maladiilor cardiace, a fost testată cu succes de cercetătorii americani.

Urmărește
387 afișări
Imaginea articolului O "super-pastilă", testată cu succes împotriva maladiilor cardiace

O "super-pastilă", testată cu succes împotriva maladiilor cardiace

"Considerăm că Polypill (numele acestei pastile, n.r.) are potenţialul de a reduce maladiile cardiace cu 60% şi atacurile cerebrale, cu 50%", a declarat Salim Yusuf, doctor la Population Health Research Institute din cadrul Universităţii McMaster din Ontario (Canada), coautor al acestui studiu, ce a fost denumit TIPS (The Indian Polycap Study).

Studiul a fost prezentat la cea de-a 58-a conferinţă anuală a American College of Cardiology (ACC), care are loc în oraşul Orlando, din statul american Florida.

Studiul, publicat şi de revista medicală britanică The Lancet, a fost efectuat în India, pe un eşantion de 2.053 de persoane, cu vârstele cuprinse între 45 şi 80 de ani, fiind finanţat de laboratorul indian Cadilla Pharmaceuticals, care nu a fost implicat în colectarea datelor.

Acesta a fost primul studiu clinic efectuat vreodată pentru evaluarea nivelului de toleranţă a organismului uman la acest tratament şi pentru a determina dacă acesta conduce la o diminuare a riscului de dezvoltare a unor maladii cardiace.

Timp de trei luni, echipa de cardiologi a comparat efectele acestui tratament cu cele ale altor opt medicamente asupra tensiunii arteriale, nivelului colesterolului sau ritmului cardiac.

Această pastilă conţine doze mici din trei medicamente administrate împotriva hipertensiunii arteriale, unul care reglează nivelul de colesterol şi 100 de miligrame de aspirină, cu rol anticoagulant.

Medicii au constatat o scădere semnificativă a concentraţiei de colesterol "rău" (LDL), a hipertensiunii arteriale şi o fluidizare a fluxului sangvin, precum şi o scădere a riscului de îngroşare a arterelor sau de producere a blocajelor sangvine.

Efectele secundare au fost identice cu cele ale compuşilor luaţi separaţi.

În 2005, maladiile cardiovasculare au făcut 17,5 milioane de victime în lume, această cifră reprezentând 30% din numărul total al deceselor înregistrate pe plan mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Costul redus al acestei pastile convine ţărilor în dezvoltare, cu un nivel de trai mai scăzut, unde se înregistrează 80% din totalul cazurilor de maladii cardiace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici