- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (23.06.2011, 11:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O treime din greutatea pernei, reprezentată de gâze, bacterii şi piele moartă. Ce boli poţi face în somn
Oamenii de ştiinţă au descoperit că până la o treime din greutatea pernei pe care dormim în fiecare noapte poate fi reprezentată de piele moartă, gâze şi fecalele acestora.
Urmărește
8504 afișări
O treime din greutatea pernei, reprezentată de gâze, bacterii şi piele moartă. Ce boli poţi face în somn (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Pernele sunt medii ideale de înmulţire a bacteriilor care provoacă gripă, vărsat de vânt sau chiar lepră, scrie dailymail.co.uk.
În timp ce unele dintre gâzele periculoase pot fi găsite numai în pernele din spitale, altele îşi pot face cuiburile în pernele din locuinţa fiecăruia, spune medicul Arthur Tucker, care a studiat "sănătatea" a sute de perne folosite de pacienţi în spitale.
Testele au arătat niveluri ridicate de contaminare la exteriorul pernelor, iar în unele cazuri şi în interiorul acestora. Unele dintre perne erau contaminate cu bacteria E.coli sau germeni care provoacă infecţii respiratorii şi urinare. Multe dintre pernele din spitale aveau mai mult de un milion de stafilococi care produc infecţii severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit pe un milimetru de material.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Ciolacu anunţă că o susţine pe Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale
-
MAI, despre documentele declasificate din şedinţa CSAT: A fost un tipar similar la nivelul Ucrainei înainte de a fi agresată de Rusia
-
BREAKING NEWS PSD, PNL, USR, UDMR şi minorităţile formează o coaliţie pentru stabilitate şi modernizare. Recomandă românilor ca la prezidenţiale să voteze împotriva extremismulului şi populismului
"Dacă vrei să obţii un mediu propice pentru cultivarea bacteriilor, perna este cel mai bun pe care îl poţi avea. Este un burete umed care absoarbe fluidele corporale de mai multe tipuri. Acest mediu este păstrat la temperatura ideală de corpul cald care stă pe el", a declarat Duncan Bain, directorul tehnic al unei companii producătoare de perne.
Co-fondatorul companiei a declarat că aceasta nu este o problemă doar a spitalelor, ci a tuturor celor care vor să doarmă bine noaptea.
Medicul Arthur Tucker avertizează că schimbarea feţei de pernă nu este suficientă pentru a ne proteja de bacterii.
"Oamenii pun o faţă de pernă care arată şi miroase frumos, dar de fapt învelesc în ea ceva cu adevărat dăunător", spune medicul.
Medicii au dat şi câteva sfaturi pentru protejarea de posibilele infecţii provocate de microbii din perne:
-
dacă suferiţi de alergii ar trebui să folosiţi perne sintetice şi să le acoperiţi cu feţe de pernă anti-alergeni
-
distrugeţi gâzele spălând pernele regulat la o temperatură de 60 de grade sau punându-le în congelator pentru 24 de ore
-
spălaţi pernele o dată la trei luni, folosind o cantitate mică de detergent şi clătindu-le de două ori
-
în zilele călduroase şi însorite de vară întindeţi pernele afară, să se usuce; bacteriile şi fungii mor în mediile uscate
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe