O triplă terapie îi ajută pe fumători să renunţe mai uşor la viciu

O combinaţie de plasturi cu nicotină, un inhalant cu nicotină şi un medicament antidepresiv sporeşte semnificativ şansele fumătorilor de a renunţa la acest viciu, în comparaţie cu terapiile standard.

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului O triplă terapie îi ajută pe fumători să renunţe mai uşor la viciu

O triplă terapie îi ajută pe fumători să renunţe mai uşor la viciu (Imagine: Mediafax Foto)

Medicii americani au relevat faptul că acest tratament intensiv, bazat pe o combinaţie de trei terapii, are efecte benefice pentru pacienţi.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 127 de fumători voluntari, care doreau cu orice preţ să renunţe la fumat şi care sufereau de afecţiuni severe, precum maladii cardiace, maladii pulmonare, cancer şi diabet. "Fumătorii suferind de diverse maladii cronice sunt extrem de dependenţi de nicotină şi dacă ar continua să fumeze ar suferi complicaţii severe", a explicat Michael B. Steinberg de la University of Medicine and Dentistry din New Jersay, coordonatorul acestui studiu.

Voluntarii au fost împărţiţi, aleatoriu, în două grupuri. Primul grup a primit timp de zece săptămâni plasturi cu nicotină, iar al doilea grup a primit o combinaţie de plasturi cu nicotină, un inhalant cu nicotină şi antidepresivul bupropion, atât timp cât voluntarii din acest grup au simţit nevoia să fumeze.

După aproape şase luni, pacienţii care au beneficiat de această terapie triplă au avut o rată a renunţatului la fumat de aproximativ 35%. În schimb, grupul care a primit doar plasturi cu nicotină a înregistrat o rată de doar 19%.

"Folosirea simultană a medicamentelor ce conţin nicotină cu antidepresivul bupropion stopează dependenţa de tutun prin diverse mecanisme", a explicat Michael B. Steinberg. Dacă la această combinaţie se adaugă şi un inhalant cu nicotină, atunci tripla terapie poate fi folosită cu succes ca un răspuns în faţa nevoii de a fuma şi permite un dozaj individualizat, cantitativ al acestor medicamente.

Chiar dacă mulţi dintre pacienţii suferind de maladii cronice fumează, medicii ezită adeseori să le prescrie un tratament farmaceutic împotriva fumatului, deoarece se tem de apariţia unor reacţii adverse, au explicat cercetătorii americani.

Acest studiu reprezintă o premieră în domeniul posibilelor tratamente medicale pentru pacienţii cu risc sporit. Studiul a fost publicat în revista Annals of Internal Medicine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici