- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GÖTEBORG, (05.06.2009, 17:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O viaţă de cuplu fericită reduce stresul provocat de slujbă
O viaţă de cuplu fericită şi echilibrată reduce efectele stresului provocat de slujbă asupra stării de sănătate generale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi.
Urmărește
127 afișări
O viaţă de cuplu fericită reduce stresul provocat de slujbă (Imagine: Mediafax Foto)
"Viaţa în doi reduce efectele negative pe care le are acest tip de stres asupra sănătăţii. Însă, dacă relaţia merge prost, aceste efecte negative cresc în intensitate", a indicat coordonatorul acestui studiu, Ann-Christine Andersson Arntén, de la Universitatea din Göteborg.
Femeile care au o relaţie sentimentală dificilă sunt mult mai predispuse angoasei, reacţiilor fizice provocate de stres şi insomniei, comparativ cu femeile care se consideră fericite în cuplu, potrivit acestui studiu la care au participat 900 de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
În schimb, bărbaţii care îşi descriu relaţia de cuplu ca "nici prea prea, nici foarte foarte" sunt cei mai predispuşi la depresie, la crize de angoasă sau alte reacţii fizice provocate de stres, comparativ cu bărbaţii care îşi descriu viaţa amoroasă drept fericită sau nefericită.
"O explicaţie ar fi faptul că cei care au o relaţie sentimentală de calitate medie sunt supuşi unei mai mari presiuni psihice din cauză că se străduiesc să o facă mai bună. Dacă, dimpotrivă, relaţia este proastă, ei nu fac decât să constate acest lucru şi să-şi spună că nu mai e nimic de făcut", spune Andersson Arntén.
"Efectele provocate de situaţii stresante - câteodată mici, dar regulate - din viaţa cotidiană apar discret şi la început nu sunt remarcate", mai indică studiul.
"Persoana stresată se adaptează schimbărilor care se produc, până în momentul în care ea atinge un dezechilibru, dându-şi seama că trebuie să depună eforturi considerabile pentru a putea face faţă cotidianului", potrivit aceluiaşi studiu.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe