- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (28.03.2023, 11:08)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă descoperă cum hipertensiunea arterială afectează nouă părţi diferite ale creierului
- Cercetătorii britanici au descoperit că provoacă modificări în nouă regiuni ale creierului, inclusiv cele asociate cu învăţarea, luarea deciziilor, cogniţia şi emoţiile.
- Experţii cred că descoperirile vor putea ajuta la prezicerea a cine este susceptibil de a face demenţă şi va deschide calea pentru intervenţii şi tratamente anterioare, pentru a reduce riscurile şi a încetini declinul.
Urmărește
1038 afișări
Oamenii de ştiinţă descoperă cum hipertensiunea arterială afectează nouă părţi diferite ale creierului
Hipertensiunea arterială afectează aproximativ unul din trei adulţi din Marea Britanie şi este un factor de risc cunoscut pentru demenţă. Dar până acum, nu era clar cum şi care regiuni specifice au fost afectate şi dacă aceste modificări au fost cauzate de hipertensiune arterială sau nu.
Potrivit DailyMail, cercetătorii au examinat scanări RMN, informaţii genetice şi date observaţionale de la peste 30.000 de persoane care au luat parte la studiul Biobank din Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Ei au descoperit că modificările în nouă părţi ale creierului au fost legate de o tensiune arterială mai mare şi o funcţie cognitivă mai proastă.
Două regiuni implicate în luarea deciziilor şi gestionarea emoţiilor au fost afectate, potrivit constatărilor din European Heart Journal.
Modificările au inclus scăderea volumului creierului şi a cantităţii de suprafaţă pe cortexul creierului, întreruperea conexiunilor dintre diferite părţi ale creierului, precum şi modificări ale măsurilor activităţii creierului.
Autorul principal, Tomasz Guzik, profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Sperăm că descoperirile noastre ne pot ajuta să dezvoltăm noi modalităţi de tratare a tulburărilor cognitive la persoanele cu tensiune arterială ridicată. Studiul genelor şi proteinelor din aceste structuri cerebrale ne-ar putea ajuta să înţelegem cum hipertensiunea arterială afectează creierul şi provoacă probleme cognitive”.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe