- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (04.01.2023, 15:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMUNICAT Obezitatea creşte în rândul românilor. Rezultatele obţinute de cei care au apelat la un balon gastric unic în lume
Urmărește
1044 afișări
Bucureşti, 4 ianuarie 2023: Obezitatea a devenit o problemă reală în România: aproape 60% dintre români sunt supraponderali sau chiar obezi, conform datelor făcute publice de OMS în 2022. Deşi percepută ca o problemă estetică, obezitatea este mult mai gravă, având numeroase patologii asociate: boli cardiovasculare, diabet, apnee de somn, dar şi probleme psihologice, toate acestea afectând mult calitatea vieţii. Astfel, necesitatea de a avea un indice de masă corporală normal este obligatorie, iar chirurgia bariatrică şi baloanele gastrice pot fi soluţia pentru unii pacienţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Persoanele care doresc să slăbească, dar nu pot face acest lucru prin dietă şi nici nu doresc sau nu pot fi supuse unei intervenţii chirurgicale, au o alternativă: un balon gastric unic în lume. Este vorba despre un dispozitiv medical inovator care nu necesită intervenţie chirurgicală, endoscopie sau anestezie. Balonul, sub forma unei capsule, este înghiţit în timpul unei scurte vizite de 15 minute la medic, în ambulatoriu, şi este eliminat în mod natural prin tractul digestiv, aproximativ 16 săptămâni mai târziu.
După un an de când Allurion este disponibil pentru pacienţii din România, rezultatele sunt încurajatoare: aproape 300 de persoane au apelat la el, dintre care 70% sunt femei şi 30% bărbaţi. Cel mai tânăr pacient care a folosit acest dispozitiv medical, cu acordul părinţilor, are 14 ani, iar cel mai în vârstă, 70 de ani. În total, aceste persoane au slăbit aproximativ 2,000 de kg.
Prima pacientă care a beneficiat de acest balon gastric în România este chiar un medic chirurg, membru în echipa Doctor Dejeu, specializată pe chirurgie bariatrică şi metabolică. Procesul de plasare al balonului şi feedback-ul pacientei au fost documentate audio şi video pentru ca şi alte persoane să poată înţelege cât mai bine în ce constă procedura, dacă vor opta pentru ea.
La nivel internaţional, peste 100,000 de persoane din peste 60 de ţări au apelat la acest dispozitiv medical şi, astfel, greutatea pacienţilor a scăzut cu 1,300 de tone. Brandul este lider de piaţă, cu cele mai multe baloane gastrice vândute în lume, în 2021. Inovaţia care a schimbat vieţile unui număr atât de mare de persoane, sau chiar le-a salvat, a început acum 13 ani, în 2009, când doi studenţi la medicină şi-au propus să regândească lupta cu obezitatea. Ani de cercetare au dus la dezvoltarea acestui dispozitiv medical care devine din ce în ce mai popular şi la noi în ţară şi care reprezintă o experienţă de slăbire la 360 de grade, prin întregul set de instrumente pe care-l conţine - terapie digitală şi programe de schimbare a comportamentului (aplicaţia mobilă Allurion, cântarul conectabil şi ceasul de monitorizare a sănătăţii).
Cum se plasează balonul care nu necesită o intervenţie chirurgicală sau endoscopie?
Balonul Allurion este plasat cu ajutorul unui medic, într-un cabinet de radiologie. Membrana sa din poliuretan, mult mai subţire şi mai flexibilă decât a baloanelor gastrice din silicon, este pliată meticulos într-o capsulă vegetală care se va dizolva în siguranţă în tractul digestiv. Balonul este conectat la un cateter subţire pentru a facilita poziţionarea acestuia în stomac şi pentru a permite umplerea. 99,9% dintre pacienţi înghit cu succes capsula.
Capsula se dizolvă şi balonul se umple în stomac
Apoi, medicul umple balonul cu lichid, prin cateter. Când cateterul este îndepărtat, supapa de umplere se închide etanş. Pelicula balonului este suficient de puternică pentru a rămâne în stomac aproximativ 16 săptămâni. După această perioadă, balonul gastric se goleşte în mod natural şi se elimină prin tractul digestiv, prin scaun.
Care sunt rezultatele şi beneficiile folosirii Allurion?
În medie, pacienţii pierd 10-15% din greutatea corporală totală. Sunt persoane care ajung şi la 20%, dar totul depinde de starea pacientului şi de determinarea acestuia.
La patru luni de la plasarea balonului, calitatea generală a vieţii pacienţilor este îmbunătăţită semnificativ, inclusiv condiţia fizică, stima de sine, viaţa sexuală şi bunăstarea la locul de muncă.
Pentru mai multe detalii: Andreea Retea | PR Consultant | 0723.619.910
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Consumul de ulei de măsline în timpul sarcinii "sporeşte calitatea laptelui matern” – studiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46