Obiecte care au fost folosite în misiunea lunară Apollo 11, descoperite de văduva lui Neil Armstrong - FOTO

Mai multe obiecte şi instrumente care au fost utilizate în misiunea istorică de pe Lună Apollo 11 au fost descoperite de văduva astronautului american Neil Armstrong, într-o debara din reşedinţa cuplului.

Urmărește
19364 afișări
Imaginea articolului Obiecte care au fost folosite în misiunea lunară Apollo 11, descoperite de văduva lui Neil Armstrong - FOTO

Obiecte care au fost folosite în misiunea lunară Apollo 11, descoperite de văduva lui Neil Armstrong (Imagine: NASA)

Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a păstrat într-o debara unele dintre obiectele şi instrumentele pe care le-a folosit în timpul acelei misiuni spaţiale istorice, informează cnn.com.

Văduva lui Armstrong, Carol, a descoperit de curând acele obiecte, le-a fotografiat şi a arătat acea imagine curatorilor de la National Air and Space Museum, un muzeu administrat de Smithsonian Institution, au precizat reprezentanţii acestuia.

Neil Armstrong, care a rostit în timp ce păşea pe Lună o frază ce a devenit ulterior celebră - "Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire" -, a murit în 2012, din cauza unor complicaţii medicale asociate unei intervenţii chirurgicale pe cord.

După moartea lui, Carol Armstrong a donat pentru National Collection multe dintre obiectele care au fost utilizate în misiunea lunară Apollo 11. Ea a donat şi Universităţii Purde din statul american Indiana, unde a studiat soţul ei, unele dintre scrisorile şi documentele acestuia.

De curând, Carol Armstrong i-a contactat pe reprezentanţii National Air and Space Museum într-un e-mail, prin care îi anunţa că a descoperit "o pungă albă plină cu tot felul de obiecte mici, care par să provină de pe un vehicul spaţial".

Acel e-mail conţine şi fotografia care prezintă obiectele în cauză.

Experţii au identificat deja unele dintre obiecte şi au confirmat faptul că acesta au fost utilizate de Neil Armstrong în timpul misiunii Apollo 11.

Primul obiect identificat a fost chiar punga albă în care au fost descoperite obiectele.

Acea pungă pentru depozitare temporară era adeseori denumită de astronauţii americani "McDivitt purse" ("Genta McDivitt"), fiind numită după James McDivitt, comandantul misiunii Apollo 9. Punga era folosită de astronauţi ca spaţiu de depozitare temporară a unor obiecte şi instrumente.

În interiroul genţii se afla camera video care a înregistrat momentul în care Neil Armstrong a păşit pe Lună, dar şi celebra lui frază. Acea cameră video cu rezoluţia de 16 milimetri era montată în hubloul modulului lunar Eagle şi a realizat două fotografii istorice. Prima îl prezintă pe Neil Armstrong, cu câteva secunde înainte de a păşi pe Lună, iar cea de-a doua îl arată pe Neil Armstrong înfigând drapelul american în suprafaţa lunară împreună cu Buzz Aldrin.

În interiorul genţii descoperite de Carol Armstrong se mai afla şi un cordon cu clame, pe care astronautul american îl folosea pentru a-şi ţine legate picioarele în timpul perioadei de odihnă de pe Lună. Astronauţii foloseau de asemenea acele corzi ca măsură de siguranţă suplimentară în cazul în care erau nevoiţi să efectueze o ieşire pe orbită în afara vehiculului spaţial.

Toate acele obiecte descoperite de văduva lui Neil Armstrong sunt prezentate într-o expoziţie temporară a muzeului, intitulată "Outside the Spacecraft: 50 Years of Extra-Vehicular Activity".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici