- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (17.08.2009, 23:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă poate duce la îmbolnăvire
Obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă poate fi dăunătoare organismului, putând conduce la apariţia unor boli grave, potrivit specialiştilor în nutriţie britanici, citaţi de dailymail.co.uk.
Urmărește
381 afișări
Obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă poate duce la îmbolnăvire
Persoanele care refuză să mănânce grupe întregi de alimente pentru că îşi fac prea multe griji referitoare la "puritatea" hranei consumate îşi riscă atât sănătatea mintală, cât şi pe cea fizică.
Oamenii de ştiinţă spun că au constatat astfel de comportamente extreme, cunoscute sub numele de "ortorexie nervoasă" - "boala alimentării sănătoase".
Persoanele care suferă de ortorexie nervoasă au, în general, peste 30 de ani, aparţin clasei de mijloc şi au studii superioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
În timp ce pacienţii suferind de anorexie îşi impun restricţii severe în privinţa cantităţii de alimente consumate, pacienţii suferind de ortorexie au în vedere calitatea hranei.
"Regulile" impuse variază de la o persoană la alta, iar pacienţii îşi impun să mănânce doar "alimente sănătoase", eliminând uneori complet din dieta lor zilnică zahărul, sarea, cafeaua, alcoolul, grâul, glutenul, drojdia, soia, porumbul şi produsele lactate.
Alimentele obţinute din culturi tratate cu pesticide sau care conţin aditivi artificiali sunt şi ele eliminate.
Deşi aceste obiceiuri alimentare par mai degrabă excentrice, ele pot avea efecte negative grave asupra sănătăţii. Renunţarea la o întreagă grupă de alimente conduce la malnutriţie, iar aplicarea unor reguli rigide face ca o ieşire la restaurant cu prietenii să devină imposibilă, afectând grav relaţiile de cuplu şi cele de prietenie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe