Oficialii din domeniul sănătăţii avertizează cu privire la o creşterea numărului de bacterii stomacale rezistente la medicamente

Oficialii din domeniul sănătăţii din SUA avertizează cu privire la o creştere a unei tulpini a unei bacterii stomacale rezistente la medicamente care infectează mii de americani în fiecare an.

Urmărește
5085 afișări
Imaginea articolului Oficialii din domeniul sănătăţii avertizează cu privire la o creşterea numărului de bacterii stomacale rezistente la medicamente

Oficialii din domeniul sănătăţii avertizează cu privire la o creşterea numărului de bacterii stomacale rezistente la medicamente

Bacteria Shigella provoacă febră, diaree şi dureri de stomac. Din 2015, oficialii au observat o creştere a cazurilor legate de tulpina rezistentă la medicamente.
 
Incapacitatea de a trata infecţiile cu medicamente i-a determinat pe oficialii din domeniul sănătăţii să o califice drept o "ameninţare gravă pentru sănătatea publică".
 
În lipsa unui tratament eficient, aceasta ar putea provoca boli grave sau chiar moartea, potrivit Independent.
 
Într-o declaraţie de vineri, Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din SUA au precizat că, în timp ce niciuna dintre infecţiile înregistrate în 2015 nu a fost legată de tulpina Shigella XDR, 5% dintre cazuri au fost legate de aceasta în 2022.
 
În 2019, 1% din toate cazurile din SUA au fost legate de această tulpină, care este rezistentă la cele cinci antibiotice care sunt cel mai frecvent utilizate pentru a o trata.
 
Shigella se răspândeşte "cu uşurinţă" prin contactul direct şi de suprafaţă cu fecalele unei persoane infectate, precizează CDC. Aceasta poate duce la o formă de dizenterie numită shigeloză, care este considerată una dintre principalele cauze de deces legate de diaree în întreaga lume.
 
Multe cazuri pot fi gestionate printr-o hidratare adecvată şi odihnă. Oficialii spun că poate fi prevenită prin spălarea frecventă a mâinilor. În prezent, provoacă mai puţin de cinci decese pe an în SUA.
 
Creşterea tulpinii XDR a fost observată cel mai frecvent la persoanele fără adăpost, la călătorii internaţionali, la bărbaţii care fac sex cu bărbaţi şi la persoanele imunocompromise, a precizat CDC.
 
„Având în vedere aceste preocupări potenţial grave în materie de sănătate publică, CDC solicită profesioniştilor din domeniul sănătăţii să fie vigilenţi în ceea ce priveşte suspectarea şi raportarea cazurilor de infecţie cu Shigella XDR către departamentul de sănătate local sau de stat şi educarea pacienţilor şi a comunităţilor cu risc sporit în ceea ce priveşte prevenirea şi transmiterea", a precizat agenţia.
 
Oficialii din Marea Britanie au avertizat, de asemenea, anul trecut, cu privire la un "număr neobişnuit de mare de cazuri" legate de tulpina XDR.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici