(P) Miopia şi efectele miopiei asupra sănătăţii ochiului

Miopia este un viciu de vedere uşor de explicat şi la fel de uşor de întâlnit. Incidenţa crescută a miopiei în rândul copiilor şi factorii de risc prezenţi la tot pasul în viaţa cotidiană, precum lumina naturală, reprezintă un subiect pe zi ce trece mai îngrijorător.

Urmărește
519 afișări
Imaginea articolului (P) Miopia şi efectele miopiei asupra sănătăţii ochiului

Specialiştii susţin printr-o varietate de argumente faptul că lumina naturală a soarelui este benefică vederii copiilor. Cu toate acestea, ea poate reprezenta simultan şi un pericol, având potenţialul de a cauza leziuni oculare în sezonul în care lumina este mai intensă. Expunerea la razele intense ale soarelui poate atrage miopia mai rapid la copii, ei fiind mai vulnerabili la acestea decât adulţii.

Ce este miopia şi cum ar trebui controlată corespunzător?

Miopia este un viciu de refracţie determinat de o imperfecţiune a globului ocular, a cărui formă este uşor alungită faţă de cel normal. Această alungire pe orizontală face ca punctul de refracţie din interior, acolo unde se formează imaginea, să fie uşor deplasat de la nivelul retinei în faţa ei. Această deplasare a punctului de refracţie determină vederea neclară la distanţă, însoţită de un efort suplimentar de a distinge ceea ce copilul nu reuşeşte să vadă bine.

În literatura de specialitate, miopia nu este prezentată ca o boală în sine, ci este menţionată ca viciu de refracţie. În ceea ce priveşte corectarea ei, miopia nu poate fi tratată invaziv sau definitiv în copilărie, întrucât ochiul este încă în dezvoltare.

Procesul de creştere nu stă numai în calea unui tratament chirurgical, însă face ca aparatul optic să îşi extindă odată cu el şi defectul, motiv pentru care până la vârsta maturităţii, miopia va tinde să progreseze iar dioptria să se mărească.

Totuşi, specialiştii au găsit soluţia optimă care poate corecta vederea, controla progresia miopiei şi proteja vederea copilului de lumina intensă ale soarelui, beneficiind totodată şi de alte efecte favorabile.

Lentilele inteligente MiYOSMART, soluţia ideală pentru controlul miopiei

Mulţumită unei tehnologii inovatoare, rezultată în urma unei cercetări conduse de HOYA în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Hong-Kong, lentile inteligente MiYOSMART reuşesc să constituie soluţia ideală pentru controlul miopiei la copii.

Tehnologia care stă la baza acestor lentile poartă numele de D.I.M.S. - Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.) (segmente multiple încorporate de defocalizare) reuşind ca prin simpla purtare a ochelarilor să încetinească progresia miopiei cu aproximativ 60%, în 21,5% din cazuri miopia fiind oprită definitiv din evoluţie. (Studiul „Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial”, care îi are ca autori pe: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile şi a fost publicat în British Journal of Ophthalmology, în data de 29 Mai 2019.)

Această metodă perfect adaptată stilului de viaţă activ al copiilor a venit în contextul în care rata de incidenţă a miopiei a crescut îngrijorător, iar previziunile nu erau deloc optimiste. Un studiu relativ recent arată că la nivel european, această incidenţă se află în continuă ascensiune, în special la generaţiile noi, până în anul 2050 putând fi afectaţi de miopie până la 5 miliarde de oameni. Practic, există riscul răspândirii miopiei la jumătate din populaţia globală. (Statistică elaborată de autorii: Holden B.A., Fricke T.R., Wilson D.A., Jong M., Naidoo K.S., Sankaridurg P., Wong T.Y., Naduvilath T.J., Resniko_ S. în lucrarea „Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050”, Mai 2016)

Protecţia vederii pentru copiii afectaţi de miopie faţă de lumina intensă

Majoritatea specialiştilor în îngrijirea vederii recomandă minimum două ore pe zi în aer liber, pentru a putea beneficia de lumina naturală, un aliat de bază în încetinirea progresiei miopiei. 

În sezonul cald, însă, lumina intensă a soarelui poate cauza leziuni oculare copiilor, aceştia fiind mult mai vulnerabili decât adulţii în faţa ei.

Pentru acest motiv, HOYA a îmbunătăţit lentilele MiYOSMART printr-o formulă adaptabilă oricărui sezon, lentila de ochelari MiYOSMART pentru soare. Aceasta vine în întâmpinarea copiilor în două versiuni, toate dotate cu tehnologia D.I.M.S..

MiYOSMART Chameleon – lentile fotocromice adaptabile la intensitatea luminii, tranziţia fiind realizată în mod automat la toate nivelurile de lumină solară. Acestea oferă copilului protecţie solară completă, oricând şi oriunde s-ar afla.

MiYOSMART Sunbird –  lentile polarizate care asigură concomitent controlul miopiei precum şi imaginea vibrantă a culorilor, asemeni celei reprezentate în imaginaţia lor. Această versiune foloseşte şi copiilor cu fotofobie.

De la lansare şi până astăzi, au fost achiziţionate peste patru milioane de lentile MiYOSMART de către părinţi din toată lumea.

Astfel, HOYA reprezintă un lider mondial în inovaţia din domeniul îngrijirii vederii, investind continuu în cercetare şi educaţie. Lentilele inteligente MiYOSMART, prin versiunile ulterioare, îmbunătăţite, susţin promisiunea acestui angajament şi a continuităţii acestui efort.

Acest articol v-a fost oferit de HOYA Lens România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici