- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.08.2011, 11:56)
Pământul a avut două Luni? Ce cred oamenii de ştiinţă că s-a întâmplat cu unul dintre sateliţi - FOTO
O nouă teorie a oamenilor de ştiinţă este că Pământul a avut o a doua Lună, care a fost distrusă în urma unei coliziuni.
Urmărește
2430 afișări
Pământul a avut două Luni? Ce cred oamenii de ştiinţă că s-a întâmplat cu unul dintre sateliţi (Imagine: Daily Mail)
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că formaţiunile muntoase de pe Lună s-au format în urma coliziunii dintre satelitul natural al Pământului şi o a doua Lună, de dimensiuni mai mici, care a fost distrusă, scrie dailymail.co.uk.
Partea Lunii vizibilă de pe Terra este relativ plată, fără formaţiuni înalte, în timp ce pe partea opusă a satelitului se găsesc formaţiuni muntoase.
Una dintre teoriile oamenilor de ştiinţă legat de aceste formaţiuni este aceea că au fost formate în urma unei coliziuni. Numeroşi experţi cred că un obiect de dimensiunea planetei Marte s-a ciocnit cu Pământul în perioada formării sistemului solar, iar resturile rezultate au fost atrase de gravitaţie şi au format cele două Luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
Conform unei noi teorii, se pare însă că cele două Luni s-au ciocnit ulterior, la viteză destul de mică, ceea ce a împiedicat formarea de cratere. În schimb, majoritatea materialului de pe Luna de dimensiuni reduse a fost transferat pe satelitul Pământului, formând un strat gros de roci, ceea ce este astăzi regiunea muntoasă de pe partea îndepărtată a Lunii.
Profesorul Francis Nimmo, unul dintre autorii teoriei, a declarat că topografia diferită a Lunii a fost întotdeauna un mister pentru cercetători.
"Acest mister poate fi depăşit în importanţă doar de originea Lunii. Probabil coliziunea uriaşă care a format Luna a produs corpuri mai mici, dintre care unul s-a ciocnit din nou cu satelitul Pământului şi a creat diferenţele pe care le vedem astăzi pe suprafaţa Lunii", a spus omul de ştiinţă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe