- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.07.2011, 11:05)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Pământul nu e singur pe orbita din jurul Soarelui. Cine e partenerul nostru - VIDEO
Oamenii de ştiinţă au descoperit că planeta noastră nu este singură pe lungul drum de un an în jurul Soarelui. Un asteroid de dimensiuni reduse se deplasează în faţa Pământului pe orbita acestuia în jurul Soarelui.
Urmărește
6072 afișări
Astronomii care studiază observaţiile luate de către telescopul WISE au descoperit primul "troian" care orbitează în jurul Soarelui, împreună cu Pământul, potrivit NASA.
Troienii sunt asteroizii poziţionaţi pe orbita unei planete într-unul dintre punctele de echilibru stabile, denumite puncte Lagrange. Ei însoţesc planeta în rotaţia ei în jurul Soarelui, precedând-o sau urmând-o, dintr-un unghi bine definit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
-
Am rămas repetenţi la una dintre cele mai importante meserii: De ce nu mai vor tinerii să fie profesori?
-
Cum să te pregăteşti de criză. Ce pot businessurile să facă ca să treacă cu bine perioadele negre ale economiei?
-
Donald Trump, apariţie la gala MMA UFC 309. A venit alături de Elon Musk
Datorită faptului că asteroizii sunt întotdeauna în faţa sau în urma planetei nu există posibilitatea de a se ciocni de ea. În sistemul nostru solar, asteroizi troieni împărtăşesc aceeaşi orbită cu Neptun, Marte şi Jupiter. De asemenea, doi dintre sateliţii lui Saturn îşi împart orbitele cu troieni.
Oamenii de ştiinţă au presupus că Pământul ar trebui să aibă şi el asteroizi troieni, însă aceştia au fost greu de găsit, deoarece sunt de dimensiuni mici şi apar mult prea aproape de Soare, din punctul de vedere al planetei noastre, şi sunt "mascaţi" de lumina astrului.
Asteroidul TK7 2010 a fost confirmat ca un troian al Pământului după observaţiile telescopului din Mauna Kea, Hawaii.
Troianul planetei noastre are aproximativ 300 de metri în diametru şi o orbită neobişnuită, acesta trasând o mişcare complexă deasupra şi sub planul orbitei Pământului, în jurul punctului Lagrange.
Obiectul se află la o distanţă de aproximativ 80 de milioane de kilometri de Pământ şi nu se va apropia la mai mult de 24 de milioane de kilometri, cel puţin în următoarea sută de ani.
Orbita lui "este stabilă pentru cel puţin 10.000 de ani", afirmă Martin Connors de la Universitatea Athabasca din Canada şi ceilalţi astronomi care au confirmat descoperirea.
Descoperirea asteroidului TK7 2010 a fost uşurată de faptul că acesta are "o orbită neobişnuită care îl îndepărtează mai mult de Soare decât în cazul majorităţii troienilor", a explicat Connors.
Citește pe alephnews.ro: Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trupele israeliene ating cel mai adânc punct în Liban de la invazia de la 1 octombrie. Care este situația pe front
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea românului care a creat lanţul de restaurante care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s şi vrea să îşi demonstreze talentul chiar acasă la competitori, în SUA: „Primii ani din viaţă mi i-am petrecut printre tarabele din bazarul din Suceava, unde am cunoscut antreprenoriatul la firul ierbii. Din păcate, şcolile de azi nu pregătesc tinerii pentru antreprenoriat”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe