- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (29.07.2011, 11:05)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Pământul nu e singur pe orbita din jurul Soarelui. Cine e partenerul nostru - VIDEO
Oamenii de ştiinţă au descoperit că planeta noastră nu este singură pe lungul drum de un an în jurul Soarelui. Un asteroid de dimensiuni reduse se deplasează în faţa Pământului pe orbita acestuia în jurul Soarelui.
Urmărește
6072 afișări
Astronomii care studiază observaţiile luate de către telescopul WISE au descoperit primul "troian" care orbitează în jurul Soarelui, împreună cu Pământul, potrivit NASA.
Troienii sunt asteroizii poziţionaţi pe orbita unei planete într-unul dintre punctele de echilibru stabile, denumite puncte Lagrange. Ei însoţesc planeta în rotaţia ei în jurul Soarelui, precedând-o sau urmând-o, dintr-un unghi bine definit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Datorită faptului că asteroizii sunt întotdeauna în faţa sau în urma planetei nu există posibilitatea de a se ciocni de ea. În sistemul nostru solar, asteroizi troieni împărtăşesc aceeaşi orbită cu Neptun, Marte şi Jupiter. De asemenea, doi dintre sateliţii lui Saturn îşi împart orbitele cu troieni.
Oamenii de ştiinţă au presupus că Pământul ar trebui să aibă şi el asteroizi troieni, însă aceştia au fost greu de găsit, deoarece sunt de dimensiuni mici şi apar mult prea aproape de Soare, din punctul de vedere al planetei noastre, şi sunt "mascaţi" de lumina astrului.
Asteroidul TK7 2010 a fost confirmat ca un troian al Pământului după observaţiile telescopului din Mauna Kea, Hawaii.
Troianul planetei noastre are aproximativ 300 de metri în diametru şi o orbită neobişnuită, acesta trasând o mişcare complexă deasupra şi sub planul orbitei Pământului, în jurul punctului Lagrange.
Obiectul se află la o distanţă de aproximativ 80 de milioane de kilometri de Pământ şi nu se va apropia la mai mult de 24 de milioane de kilometri, cel puţin în următoarea sută de ani.
Orbita lui "este stabilă pentru cel puţin 10.000 de ani", afirmă Martin Connors de la Universitatea Athabasca din Canada şi ceilalţi astronomi care au confirmat descoperirea.
Descoperirea asteroidului TK7 2010 a fost uşurată de faptul că acesta are "o orbită neobişnuită care îl îndepărtează mai mult de Soare decât în cazul majorităţii troienilor", a explicat Connors.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul