- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (14.06.2017, 13:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Papa Francisc a recunoscut că teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale şi că Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”
Teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este "un magician cu o baghetă magică"”, a declarat Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, într-u discurs către Academia Pontificală de Ştiinţe, potrivit The Independent.
Urmărește
10229 afișări
Papa Francisc a declarat că teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale şi că Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică” (Imagine: Hepta)
Adresându-se Academiei Pontificale de Ştiinţe, Papa Francisc a făcut o serie de declaraţii care pun punct "pseudo-teoriilor" creaţionismului şi creaţiei inteligente, care ar fi fost încurajate de predecesorul său, Benedict XVI.
Francisc a explicat că teoriile ştiinţifice nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator, argumentând că sunt chiar necesare: "Când citim despre Creaţie Geneză, riscăm să ne închipuim că Dumnezeu a fost un magician cu o baghetă magică care putea face totul. Nu este aşa", a spus Papa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Big Bang-ul, despre care astăzi credem că stă la baza originii lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci mai degrabă o impune. Evoluţia în natură nu este în răspăr cu noţiunea creaţiei, pentru că evoluţia necesită crearea fiinţelor care evoluează".
Biserica catolică şi-a construit demult reputaţia de a fi anti-ştiinţă, în istorie rămânând celebru episodul în care Galileo Galilei s-a confruntat cu inchiziţia şi a fost forţat să îşi retracteze teoria „eretică” potrivt căreia Pământul se învârte în jurul Soarelui.
Comentariile Papei Francisc continuă drumul stabilit de Papa Pius al XII-lea care a venit cu o anumită deschidere către ideea evoluţiei şi a îmbrăţişat ideea Big Bang-ului. În 1996, Papa Ioan Paul al II-lea a sugerat la rândul său că evoluţia este "mai mult de o ipoteză"” şi "un fapt dovedit".
Papa Benedict al XVI-lea şi consilierii săi au susţinut că ideea creaţiei inteligente stă la baza evoluţiei, ideea că selecţia naturală în sine este insuficientă să explice complexitatea lumii.
Giulio Giorello, profesor şi preşedintele Institutului Naţional de Astrofizică din Italia, a spus pentru agenţia de presă italiană Adnkronos că: "Declaraţia Papei este semnificativă. Suntem descendenţii direcţi ai Big Bang-ului care a creat universul. Evoluţia provine din creaţie."
Giulio Giorello, profesor de filozofie şi ştiinţă la Universitata degli Studi din Milano, a spus că el crede că Francisc încearcă să "nu mai amplifice emoţia unor posibile dispute" cu ştiinţa.
Cu toate acestea, Papa Francisc l-a lăudat pe Benedict XVI, dezvelind un bust din bronz al fostului suveran pontif, la sediul Academiei Pontificale de Ştiinţe din Grădinile Vaticanului.
"Ştiinţa, cunoaşterea, înţelepciunea şi rugăciunea i-au îmbogăţit inima şi spiritul său. Să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul pe care l-a dat Bisericii şi lumii prin existenţa şi pontificatul Papei Benedict", a mai declarat Papa Francisc.
Citeşte şi: Blocul turn din Londra, o ruină după ce a fost mistuit de incendiu. Un inginer constructor verifică rezistenţa şi pericolul de prăbuşire a clădirii
Citeşte şi: Cutremur de magnitudine 6,9 pe scara Richter, în apropierea frontierei de nord a Guatemalei
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe