Parfumurile naturale din laboratorul de chimie

În lumea de astăzi dominată de senzaţii vizuale şi acustice, simţul olfactiv este adesea privit ca unul dintre simţurile “mai slabe”. Cu toate acestea, rolul său în vieţile noastre este mult mai important decât se presupune în general: în lipsa mirosului, nu ne-am putea bucura nici de aromele unei mese apetisante sau ale unui vin bun, nici nu am putea să simţim dacă gustul mâncării este alterat, informează Descoperă.ro.

Urmărește
238 afișări
Imaginea articolului Parfumurile naturale din laboratorul de chimie

Parfumurile naturale din laboratorul de chimie

În timp ce oamenii recunosc doar patru gusturi de bază – dulce, acru, sărat şi amar – mucoasa olfactivă a omului are aproximativ 350 de receptori olfactivi diferiţi. Principiul “de bază” presupune că numai moleculele specifice de arome pot fi identificate de aceşti receptori care stimulează senzaţia în creier.

Citeşte mai multe despre parfumurile naturale din laboratorul de chimie pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici