- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (28.01.2009, 20:54)
Parfumurile naturale din laboratorul de chimie
În lumea de astăzi dominată de senzaţii vizuale şi acustice, simţul olfactiv este adesea privit ca unul dintre simţurile “mai slabe”. Cu toate acestea, rolul său în vieţile noastre este mult mai important decât se presupune în general: în lipsa mirosului, nu ne-am putea bucura nici de aromele unei mese apetisante sau ale unui vin bun, nici nu am putea să simţim dacă gustul mâncării este alterat, informează Descoperă.ro.
![Imaginea articolului Parfumurile naturale din laboratorul de chimie](https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/7627/3818010/2/grafic-rom.jpg?width=560)
Parfumurile naturale din laboratorul de chimie
În timp ce oamenii recunosc doar patru gusturi de bază – dulce, acru, sărat şi amar – mucoasa olfactivă a omului are aproximativ 350 de receptori olfactivi diferiţi. Principiul “de bază” presupune că numai moleculele specifice de arome pot fi identificate de aceşti receptori care stimulează senzaţia în creier.
Citeşte mai multe despre parfumurile naturale din laboratorul de chimie pe www.descopera.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/21333/22686625/1/matthews-hall-harvard-university-2023-wikipedia-org.jpg?width=200)
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2921/35768/22283181/1/ghsmfrmw0aisejn.jpg?width=200)
![](https://feeds.gandul.info/uploads/2025/02/3-main-1739698513.jpg?width=200)
GANDUL.RO
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2961/35615/19854212/1/7458985-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg?width=200)
![](https://cnt.m.ro/c.gif?id=3818010&pid=1)
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe