- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.08.2011, 11:46)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, înainte de apariţia dinţilor acestora
Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, încă înainte de apariţia dinţilor acestora, pentru a preveni apariţia problemelor dentare ale copiilor lor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de University of Illinois din Statele Unite.
Urmărește
3137 afișări
Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, înainte de apariţia dinţilor acestora (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Mamele ştiu deja, în general, că trebuie să perieze dinţii de lapte ai bebeluşilor lor, încă din momentul în care aceştia încep să iasă, în jurul vârstei de şase luni.
Potrivit acestui studiu recent, savanţii americani le recomandă tuturor părinţilor să înceapă să se îngrijească de gingiile bebeluşilor lor mult mai devreme, după ce au descoperit câteva sute de bacterii în cavităţile bucale ale bebeluşilor.
Studiul cercetătorilor de la University of Illinois s-a concentrat asupra bebeluşilor care încă nu aveau dinţi, spre deosebire de cele mai multe dintre studiile anterioare, realizate pe copii mai mari, care aveau deja carii dentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Savanţii americani, coordonaţi de profesorul Kelly Swanson, au folosit un test ADN pentru a examina întreaga populaţie de bacterii din cavităţile bucale ale bebeluşilor. Ei au descoperit astfel mult mai multe specii de bacterii decât bănuiau şi consideră că descoperirea lor face ca riscul de apariţie a cariilor dentare să fie mult mai mare, informează dailymail.co.uk.
"Ca multe alte boli, cariile dentare reprezintă rezultatul existenţei mai multor bacterii care trăiesc într-o comunitate, nu doar rezultatul existenţei unui singur patogen", a spus Kelly Swanson.
"Acum recunoaştem că «fereastra de infectare», depre care se credea că apare la o vârstă a copilului cuprinsă între 19 şi 33 de luni, apare în realitate la o vârstă mult mai timpurie", a adăugat profesorul american.
The American Academy of Pediatric Dentistry recomandă tuturor părinţilor să cureţe gingiile bebeluşilor lor încă de atunci când aceştia nu au dinţi. Agenţia echivalentă din Marea Britanie încă nu a adoptat acest set de recomandări.
Părinţii sunt sfătuiţi, totodată, să limiteze consumul de alimente şi de băuturi ce conţin zahăr fermentabil la cantităţi minime.
Descoperirea cercetătorilor americani este mai puţin susceptibilă de a fi aplicată la bebeluşii care sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare naturală în primele şase luni de viaţă. Acest lucru se datorează faptului că laptele matern conţine anticorpi şi antitoxine, în timp ce laptele praf pentru sugari poate avea un conţinut ridicat de zahăr.
În Statele Unite, 40% dintre copii au deja carii dentare în momentul în care împlinesc vârsta de trei ani.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe