- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (02.10.2014, 13:41)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru posibile locuri de coborâre pe Marte, selecţionate pentru sonda ruso-europeană ExoMars
Patru posibile locuri de coborâre pe Marte, toate situate relativ aproape de ecuator, au fost selecţionate pentru descinderea pe planeta roşie, programată pentru anul 2019, a modulului robotizat al sondei spaţiale ruso-europene ExoMars, a anunţat miercuri Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Urmărește
221 afișări
Patru posibile locuri de coborâre pe Marte, selecţionate pentru sonda ruso-europeană ExoMars (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Unul dintre principalele obiective ale acestui proiect comun iniţiat de ESA şi Roscosmos (Agenţia spaţială rusă) constă în a afla dacă formele de viaţă au existat vreodată pe planeta roşie.
Programul prevede lansarea a două misiuni pe Marte, fără echipaje umane la bord. Prima dintre ele, o sondă orbitală, cu un modul de testare a procedurii de coborâre pe planetă, va fi lansată în ianuarie 2016. Ea va ajunge la destinaţie după nouă luni. A doua constă în lansarea, în mai 2018, a unui modul robotizat, care se va plasa pe suprafaţa marţiană în ianuarie 2019.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Cele patru locuri posibile de coborâre pe Marte care au fost reţinute - Mawrth Vallis, Oxia Planum, Hypanis Vallis şi Aram Dorsum - "sunt toate situate relativ aproape de ecuator", a precizat ESA într-un comunicat de presă.
"Suprafaţa planetei Marte este în prezent un mediu ostil pentru organismele vii, însă forme primitive de viaţă au putut să existe acolo, atunci când clima era mai caldă şi mai umedă, în urmă cu 3,5 miliarde-4 miliarde de ani", a declarat Jorge Vago, cercetător la ESA şi participant la proiectul ExoMars.
"Din acest motiv, locul de coborâre trebuie să se afle într-o regiune cu roci străvechi, unde apa lichidă a existat în trecut din abundenţă", a explicat el.
Modulul robotizat al misiunii ExoMars va fi capabil să foreze în scoarţa marţiană până la o adâncime de doi metri.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe