- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- VERONA, (09.05.2016, 14:42)
- Alexandra Constandache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pătrunjelul poate stopa inflamaţiile din organism
Pătrunjelul este foarte sănătos, oferă prospeţime şi dă gust mâncărurilor, dar este şi o sursă naturală de fitonutrienţi şi vitamine, un anti-inflamator natural şi luptă împotriva alergiilor, putând stopa inflamaţiile din organism, notează CSID.
Urmărește
1202 afișări
Pătrunjelul poate stopa inflamaţiile din organism
Noi studii sugerează că pătrunjelul, considerată de unii o simplă garnitură, este de fapt noul superstar al alimentaţiei sănătoase. Această plantă este bogată în multe vitamine antioxidante, inclusiv vitamina A, beta-caroten, vitamina C, vitamina E, zeaxantină şi luteină (cu un rol esenţial în sănătatea ochilor). Aceşti nutrienţi sunt foarte importanţi, nenumărate studii demonstrând potenţialul lor pentru a proteja ochii.
Este, de asemenea, bogat în fibre şi minerale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu şi zinc şi este o sursă bună de sodiu, vitamina K şi chiar proteine. Pătrunjelul conţine uleiuri volatile şi flavonoide, acestea fiind recunoscute pentru rolul lor în asigurarea unui nivel optim de sănătate, potrivit CSID.
Pătrunjelul conţine şi un flavonoid special pe numele de apigenină, un cunoscut anti-inflamator. Mai mult, un studiu publicat în Global Journal of Allergy, arată că apigenina are şi proprietăţi antialergice.
Ceai de ghimbir – proprietăţi digestive şi antistres dovedite!
Într-un studiu realizat în 2014, cercetătorii de la Universitatea din Verona au subliniat limitele medicamentelor antialergice în contexul în care valul de alergii provocat de poluare şi alţi factori de risc au determinat cercetătorii să analizeze potenţialul antialergic din substanţe naturale. Ulimele studii oferă dovezi care aduc în prim plan polifenolii din plante ca instrument cu un potenţial promităţor de a lupta împotriva alergiilor. Polifenolii precum flavoizii sunt cel mai atent studiate substanţe naturale cunoscute pentru propietăţile anti-inflamatorii şi antialergice.
Aşadar, consumul de pătrunjel activează un hormon care reglează metabolismul ţesutului adipos, denumit adiponectina. Hormonul are şi şi propietăţi antialergice, scrie CSID.
Cum se alege pătrunjelul
Pătrunjelul proaspăt, precum şi cel uscat este disponibil în toate pieţele pe tot parcursul anului. Ori de câte ori este posibil, trebuie alese frunzele proaspete, deoarece acestea au o aromă intensă şi mai multe vitamine vitale şi anti-oxidanţi.
Pătrunjelul proaspăt ar trebui să fie păstrat în frigider într-o pungă sau înfăşurat într-un prosop de hârtie uşor umed. Frunzele uscate pot fi păstrate pentru câteva luni dacă sunt depozitate într-un recipient de sticlă închis etanş.
Precauţii şi contraindicaţii
Pătrunjelul este foarte bun pentru sistemul digestiv, în combaterea alergiilor, în special a celor de primăvară, precum şi pentru detoxifierea organismului sau prevenţia artritei. Pătrunjelul nu trebuie consumat în cantităţi mari.
Totuşi, pătrunjelul nu este indicat persoanelor cu inflamaţii ale rinichilor şi femeilor însărcinate, putând genera contracţii uterine. Uleiurile voltatile conţinute – apiol şi miristicina – stimulează contracţiile uterine.
Citeşte şi: De ce ne auzim diferit propria voce
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe