- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (14.12.2011, 15:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Paul Allen, cofondator al grupului Microsoft, a dezvăluit avionul care va lansa rachete în spaţiu - VIDEO
Paul Allen, cofondator al grupului Microsoft, a anunţat, marţi, crearea unui nou tip de lansator spaţial, alcătuit dintr-un avion uriaş ce va lansa în spaţiu o rachetă având la bord sateliţi sau astronauţi.
Urmărește
1225 afișări
Paul Allen, cofondator al grupului Microsoft, a dezvăluit avionul care va lansa rachete în spaţiu
Desenele acestui proiect prezintă un fel de "monstru al aerului", alcătuit din două fuselaje de avioane, unite printr-o aripă uriaşă. Totul este propulsat de şase motoare Boeing 747. Între cele două fuselaje, asemănătoare celor unui avion de linie, se află racheta care va fi lansată în spaţiu, după ce lansatorul va atinge o altitudine corespunzătoare.
Racheta, alcătuită din mai multe etaje, va putea să transporte în spaţiu sateliţi sau astronauţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Acest proiect spaţial, denumit Stratolaunch Systems, este sprijinit de două nume cunoscute în explorarea spaţială - Paul Allen, cofondator al companiei Microsoft, şi inginerul Burt Rutan, care au pus la punct SpaceShipOne, primul aparat comercial ce a reuşit un zbor suborbital, în 2004.
Obiectivul acestui proiect este de a putea trimite rachete pe orbita joasă a Terrei. Primul zbor ar putea avea loc peste cinci ani.
Rachetele vor fi construite de compania americană SpaceX, operator privat care lucrează cu NASA şi care va trimite, începând din februarie 2012, capsule orbitale către Staţia Spaţială Internaţională.
Graţie Stratolaunch Systems, "America va rămâne în fruntea explorării spaţiului", a declarat Paul Allen în timpul conferinţei de presă organizate cu ocazia prezentării acestui proiect, la Seattle. "Ne aflăm în zorii unei schimbări radicale în industria spaţială, graţie acestui proiect", a adăugat Allen.
Paul Allen a mai spus că, "pentru prima dată de la John Glenn încoace (unul dintre primii astronauţi ai NASA), America nu poate să îşi trimită proprii astronauţi în spaţiu", după retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, şi este nevoită să aştepte până când SpaceX va prelua ştafeta.
Vehiculul conceput de Paul Allen va putea să transporte peste 500 de tone şi va avea o anvergură totală de 117 metri.
"Considerăm că această tehnologie are potenţialul pentru a ne conduce spre o formă de rutină spaţială, suprimând un anumit număr de probleme asociate cu procedeul de lansare de pe Terra a rachetelor", a declarat Mike Griffin, fostul administrator al NASA.
Obiectivul este de a putea lansa vehicule în spaţiu, cu operaţiuni simplificate la sol, al căror caiet de sarcini va părăsi universul considerat extraordinar al explorării spaţiale - aşa cum era perceput până în zilele noastre - pentru a intra într-un univers comun, cel al aeroporturilor.
Paul Allen a refuzat să precizeze suma pe care a investit-o în acest proiect, mulţumindu-se să spună că a fost mai mare decât cea investită în SpaceShipOne, care a costat 25 de milioane de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Românii se vor bucura de o nouă majorare la pensie, chiar după sărbători. Lista veniturilor începând cu ianuarie 2025
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe