Soluţii la îndemână pentru a-ţi proteja organismul de efectele radiaţiilor

Publicat: 28 03. 2011, 14:48
Actualizat: 06 11. 2012, 10:58

Deşi nivelul radiaţiilor emise în urma accidentului de la centrala nucleară Fukushima este mult mai mic decât cel de la Cernobîl, specialiştii ne sfătuiesc să folosim diverse metode pentru a ne feri cât mai mult posibil de acestea.

Specialiştii ne recomandă câteva metode simple pentru a reduce expunerea la radiaţii:

  • mâncaţi alimente bogate în clorofilă, cum sunt algele marine şi spirulina. Acestea conţin minerale şi antioxidanţi, care previn afectarea tiroidei de către radiaţii.

  • mâncaţi alimente antioxidante, mai ales cireşe, afine, rodii şi cartofi, care ajută corpul să se cureţe de radicalii liberi şi toxine.

  • beţi 6-8 pahare de apă filtrată în fiecare zi

  • luaţi vitaminele C,E şi D

  • mâncaţi păpădie şi mentă, pentru că ajută la detoxifierea organismului