Persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă peste medie

Frumuseţea şi inteligenţa merg mână în mână, afirmă savanţii britanici şi americani, care au ajuns la această concluzie în urma unui studiu recent, potrivit căruia persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă mai mare decât media populaţiei, informează dailymail.co.uk.

Urmărește
670 afișări
Imaginea articolului Persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă peste medie

Persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă peste medie (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

În opinia autorilor acestui studiu, femeile frumoase şi bărbaţii atrăgători nu au doar noroc în viaţă, ci sunt şi mai inteligenţi decât media populaţiei mondiale. Specialiştii din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul că persoanele atrăgătoare înregistrează în cadrul testelor de inteligenţă scoruri mai mari cu 14 puncte peste medie.

Studiul contrazice astfel "mitul" blondelor stupide şi al bărbaţilor sexy care nu prea strălucesc din punct de vedere al inteligenţei.

Se pare că persoanele considerate frumoase atrag parteneri care nu doar că arată bine la rândul lor, ci sunt şi inteligenţi, afirmă cercetătorii de la London School of Economics din Marea Britanie.

Copiii acestor cupluri tind să moştenească ambele calităţi, alcătuind astfel o "legătură genetică" între acestea.

"Frumuseţea fizică este puternic asociată cu inteligenţa generală, indiferent de clasa socială, mărimea fizică şi starea de sănătate a indivizilor. Asocierea dintre atractivitate şi inteligenţa generală este mai puternică în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor", a declarat Satoshi Kanazawa, coordonatorul studiului.

În Marea Britanie, studiul a arătat că bărbaţii consideraţi atrăgători au un coeficient de inteligenţă cu 13,6 puncte peste medie, iar femeile frumoase au un IQ cu 11,4 puncte peste media naţională.

Studiul cercetătorilor britanici de la London School of Economics a avut la bază un studiu naţional privind dezvoltarea copilului (National Child Development Study), în cadrul căruia au fost monitorizate 17.419 persoane născute într-o anumită săptămână din martie 1958. De-a lungul copilăriei şi până la începutul vieţii de adult, aceste persoane au susţinut numeroase teste de inteligenţă şi au fost totodată atent monitorizate în legătură cu felul în care fizicul lor a evoluat.

Versiunea americană a aceluiaşi studiu a avut la bază concluziile formulate în cadrul studiului intitulat National Longitudinal Study of Adolescent Health, la care au participat peste 35.000 de tineri americani.

Studiul a fost publicat în revista de ştiinţă Intelligence.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici