- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (02.11.2009, 16:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele care merg la biserică beau şi fumează mai puţin
Persoanele care merg la biserică beau şi fumează mai puţin, comparativ cu celelalte persoane care preferă să îşi petreacă altfel dimineţile de duminică, acest fenomen nedatorându-se mersului la biserică, ci propriilor gene, potrivit unui studiu american publicat în American Journal of Psychiatry.
Urmărește
47 afișări
Persoanele care merg la biserică beau şi fumează mai puţin (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Potrivit Reuters, un studiu american efectuat pe un eşantion de aproape 1.800 de fraţi gemeni a relevat faptul că, în adolescenţă, legătura dintre mersul la biserică şi consumul redus de tutun şi de alcool, pare să se datoreze în special unui mediu "partajat", aceşti factori influenţându-i pe ambii fraţi din fiecare pereche de gemeni.
Adolescenţii care merg cu regularitate la biserică par să fie mai dispuşi să respecte dorinţele părinţilor lor şi să adopte un comportament corespunzător cu aşteptările comunităţilor în care trăiesc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Odată ajunşi la vârsta adultă, însă, aceşti factori de mediu încep să pălească, potrivit cercetătorilor americani. Locul lor este preluat de gene, care controlează legătura dintre mersul la biserică şi consumul de alcool şi tutun. În acest caz, genele încep să se manifeste prin influenţa pe care care o au asupra temperamentului natural al unei persoane.
Mulţi dintre adulţii care continuă să meargă cu regularitate la biserică continuă să îşi limiteze şi consumul de alcool şi evită să se apuce de fumat.
Studiul a fost coordonat de Kenneth Kendler, cercetător la Commonwealth University School of Medicine din Richmond, din statul american Virginia.
La acest studiu au participat 469 de perechi de gemeni monozigoţi (identici) şi 287 de perechi de gemeni dizigoţi., fiecare dintre ei fiind intervievaţi la fiecare şase ani. Gemenii au fost întrebaţi despre frecvenţa cu care merg la biserică, despre consumul lor zilnic de alcool şi nicotină, dar şi despre o serie de obiceiuri din timpul adolescenţei.
Studii precum acesta le permit cercetătorilor să separe efectele genelor de influenţa unor factor de mediu partajat, precum educaţia primită acasă şi învăţăturile familiale, dar şi de alţi factori nepartajaţi, precum prietenia, pe baza unui comportament dat.
Gemenii monozigoţi împărtăşesc toate genele, însă cei dizigoţi împart, în medie, doar jumătate dintre genele lor. Dacă genele, de exemplu, au o influenţă mai puternică asupra unui anumit tip de comportament decât influenţa exercitată de un mediu partajat, gemenii monozigoţi vor avea comportamente mult mai asemănătoare decât gemenii dizigoţi.
Echipa coordonată de Kenneth Kendler a descoperit că, în ceea ce priveşte legătura dintre mersul la biserică şi dependenţa de anumite substanţe, rolul avut de mediul înconjurător s-a schimbat de-a lungul anilor. În momentul în care gemenii au ajuns la vârsta adultă, mediul partajat nu a mai avut aproape nicio influenţă asupra comportamentului acestora.
În schimb, genele au explicat perfect această asociere, ca şi anumiţi factori de influenţă generaţi de mediul nepartajat.
La vârsta adultă, relaţiile personale ale gemenilor, cu prietenii şi cu partenerii lor de viaţă, devin mult mai importante pentru ei decât influenţele mediului familial partajat, care deţin un rol cheie în adolescenţă.
Toţi participanţii la acest studiu au fost bărbaţi albi, cei mai mulţi de religie protestantă, din care 60% au fost baptişti sau fundamentalişti.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe