- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (28.01.2015, 09:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele care renunţă în mod regulat la micul dejun riscă să se îngraşe cu 13 kilograme într-un an
Persoanele care renunţă la micul dejun de trei ori pe săptămână riscă să consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective şi să se îngraşe aproximativ 13 kilograme într-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie.
Urmărește
596 afișări
Persoanele care renunţă în mod regulat la micul dejun riscă să se îngraşe cu 13 kilograme într-un an (Imagine: Hepta)
Renunţarea la prima masă a zilei măreşte nevoia organismului de a consuma alimente nesănătoase şi poate duce la o creştere cu 13 kilograme a greutăţii corporale într-un singur an, dacă acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exerciţii fizice, afirmă autorii studiului, informează dailymail.co.uk.
Studiul, realizat cu ocazia Breakfast Week - o campanie naţională realizată în Marea Britanie în numele fermierilor şi producătorilor de cereale, cu scopul de a evidenţia importanţa micului dejun asupra stării de sănătate -, a evidenţiat faptul că alimentele preferate la jumătatea dimineţii de persoanele care sar peste micul dejun sunt cipsurile, ciocolata şi biscuiţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
În Marea Britanie, o persoană din 10 nu mănâncă deloc la micul dejun în niciuna dintre zilele săptămânii.
De asemenea, mai mult de o treime - 37% - dintre britanici au recunoscut că renunţă la prima masă în anumite zile ale săptămânii de lucru.
Potrivit acestui studiu, realizat pe un eşantion reprezentantiv de 2.000 de adulţi, 45% dintre persoanele care sar peste micul dejun recunosc că li se face foame la jumătatea dimineţii, 30% dintre ele se plâng că sunt obosite şi că le lipseşte energia, iar 14% dintre respondenţi spun că lipsa micului dejun îi face să se simtă morocănoşi.
Principalele motive pentru renunţarea la micul dejun au fost: lipsa senzaţiei de foame (30%) şi sacrificarea mesei pentru a petrece mai mult timp în pat (23%).
De asemenea, 12% dintre britanici spun că pur şi simplu uită să mănânce micul dejun, şi tot 12% spun că sunt prea ocupaţi cu alte activităţi gospodăreşti.
Studiul a evidenţiat, totodată, felul în care micul dejun influenţează alegerile culinare pentru restul zilei.
Cei care sar peste prima masă a zilei sunt mai dispuşi să opteze pentru un baton de ciocolată (27%) şi o cutie de băutură carbogazoasă (10%) în timpul prânzului, în comparaţie cu persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi (13% respectiv 4%).
Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determină o scădere a glicemiei, încurajând acele persoane să opteze pentru alimente considerate nesănătoase, care oferă o "satisfacere" imediată a nevoii de glucide.
Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii în fiecare zi - 91.980 de calorii în fiecare an.
Dacă acestea nu sunt arse prin exerciţii fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate riscă să se îngraşe cu 13 kilograme într-un singur an.
Breakfast Week, o campanie non-profit organizată de Consiliul pentru dezvoltarea agriculturii şi horticulturii, se desfăşoară în această săptămână în Marea Britanie până duminică. Evenimentul se află la cea de-a 16-a ediţie anuală.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe