- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SYDNEY, (21.08.2009, 16:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele care se rătăcesc merg cu adevărat în cerc
Persoanele care se rătăcesc, în timp ce se află pe un teren necunoscut, merg cu adevărat în cerc, pentru că nu mai au puncte de reper, potrivit unui studiu al cercetătorilor germani, publicat recent în revista Current Biology.
Urmărește
63 afișări
Persoanele care se rătăcesc merg cu adevărat în cerc (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)
Oamenii de ştiinţă de la Max Planck Institute for Biological Cybernetics din Turbingen, Germania, au prezentat primele dovezi ale faptului că persoanele care se rătăcesc ajung să meargă, în cele din urmă, în cerc, atunci când se află pe un teren necunoscut.
Cercetătorii au examinat traiectoriile persoanelor care s-au plimbat timp de mai multe ore în deşertul Sahara, în Tunisia, şi în pădurea Bienwald din Germania.
Cercetătorii Jan Souman şi Marc Ernst, autorii acestui studiu, au folosit un GPS (Global Positioning System) pentru monitorizarea direcţiilor în care au mers voluntarii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Rezultatele arată că voluntarii au putut să meargă în linie dreaptă doar atunci când Soarele sau Luna erau vizibile. Imediat ce Soarele dispărea în spatele norilor, voluntarii începeau să meargă în cerc, fără să realizeze această schimbare de direcţie.
Jan Souman a crezut că una dintre posibilele explicaţii ale mersului în cerc este că faptul că cei mai mulţi dintre oameni au un picior mai lung sau mai puternic decât celălalt, iar acest detaliu conduce la o deviere constantă a direcţiei de mers.
Pentru a testa această teorie, cercetătorii le-au cerut voluntarilor să meargă în linie dreaptă, fiind legaţi la ochi. "Cei mai mulţi dintre participanţii la acest studiu au mers în cerc, uneori în cercuri cu rază extrem de mică", a declarat Jan Souman.
Aceste cercuri au fost făcute rareori într-o anumită direcţie, aceeaşi persoană mişcându-se uneori spre stânga, alteori spre dreapta.
"Din acest motiv, considerăm că mersul în cerc nu este o consecinţă a diferenţelor de lungime sau de forţă dintre cele două picioare, ci mai degrabă a unei nesiguranţe tot mai mari în ceea ce priveşte linia dreaptă. Micile erori de percepţie îi fac pe oameni să se îndepărteze de la linia dreaptă", a explicat acelaşi cercetător.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe