- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (20.08.2010, 17:38)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele care vor să renunţe la fumat nu trebuie să evite să se gândească la ţigări
Persoanele care vor să renunţe la fumat nu ar trebui să evite să se gândească la ţigări, deoarece suprimarea acestor gânduri are efect doar pe termen scurt, iar pe termen lung provoacă o creştere şi mai mare a nevoii de a fuma, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
60 afișări
Persoanele care vor să renunţe la fumat nu trebuie să evite să se gândească la ţigări (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)
Cercetătorii de la University of London (Marea Britanie) au descoperit că blocarea acestor gânduri conduce la diminuarea nevoii de a fuma doar într-o primă fază, provocând ulterior o creştere şi mai mare a acestei nevoi.
Medicul James Erskine, unul dintre autorii studiului, consideră că această descoperire are implicaţii majore pentru persoanele care încearcă să renunţe şi la alte obiceiuri considerate "dăunătoare", precum supraalimentaţia, consumul excesiv de alcool, dependenţa de sex şi alte comportamente de acest tip.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Metrorex propune majorarea tarifelor de călătorie începând cu 1 ianuarie 2025
-
11 oferte depuse pentru construirea unui drum de mare viteză pe litoral
-
O nouă prelevare de organe la Spitalul Nicolae Oblu Iaşi. Inima şi plămânii, în Elveţia şi Grecia
James Erskine a dorit să afle dacă fumătorii experimentează "un recul comportamental" - fenomenul caracterizat prin blocarea gândurilor despre un anumit lucru care cauzează ulterior o intensificare a comportamentului respectiv.
Studiile anterioare efectuate în domeniul tulburărilor de alimentaţie au relevat faptul că persoanele care încercau să nu se mai gândească la ciocolată ajungeau în cele din urmă să consume mai multă ciocolată decât persoanele care se gândeau în mod deliberat la acest produs alimentar. Însă studiile anterioare au analizat reculul comportamental doar pe o perioadă scurtă de timp, de ordinul minutelor.
Pentru noul studiu, cei 85 de voluntari, care fumau cel puţin 10 ţigări pe zi, au fost împărţiţi în trei grupuri, iar numărul de ţigări pe care aceştia le-au fumat a fost atent monitorizat de-a lungul a trei săptămâni.
Toate cele trei grupuri au fost rugate să se comporte normal în prima şi în a treia săptămână. În a doua săptămână, primul grup, din care făceau parte 30 de voluntari, a fost rugat să nu se mai gândească la ţigări, iar al doilea grup, format din 29 de voluntari, a fost rugat să se gândească în mod deliberat la fumat şi la ţigări. Al treilea grup, considerat grupul de control, alcătuit din 26 de voluntari, a fost rugat să nu schimbe nimic în comportamentul zilnic.
Cercetătorii britanici au descoperit la finalul studiului că voluntarii din "grupul de supresie" au fumat de trei ori mai puţine ţigări în a doua săptămână, comparativ cu prima săptămână, şi de trei ori mai multe ţigări în a treia săptămână, comparativ cu prima săptămână.
Numărul de ţigarete fumate în fiecare zi de voluntarii din celelalte două grupuri a rămas constant.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe