- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- STOCKHOLM, (31.07.2008, 17:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele de vârstă medie celibatare prezintă riscuri mai mari de demenţă
Persoanele de vârstă medie care trăiesc singure prezintă riscuri mai mari de a dezvolta demenţă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi, prezentat la o conferinţă care a avut loc în Statele Unite, informează bbc.co.uk.
Urmărește
235 afișări
Persoanele de vârstă medie celibatare prezintă riscuri mai mari de demenţă
Studiul, realizat de cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, a scos la iveală faptul că persoanele căsătorite sau cele care trăiesc în concubinaj prezintă cu 50% mai puţine riscuri de a dezvolta demenţă.
Potrivit sursei citate, specialiştii sunt de părere că interacţiunile sociale din cadrul cuplurilor pot juca un rol important în prevenirea acestei boli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Reprezentanţii Alzheimer's Research Trust, din Marea Britanie, au declarat că rezultatele studiului sunt îngrijorătoare, având în vedere rata divorţurilor din Regatul Unit.
Studiul a mai scos la iveală că persoanele divorţate care nu s-au mai implicat într-o relaţie prezintă riscuri de trei ori mai mari de a dezvolta demenţă, în timp ce persoanele care au rămas văduve de tinere şi au preferat celibatul prezintă de şase ori mai multe probabilităţi de a suferi de această boală.
Studiul a fost realizat pe 1.449 de persoane de vârstă mijlocie, care au oferit informaţii despre stadiul în care se aflau relaţiile lor. 21 de ani mai târziu, aceştia au fost supuşi unor teste pentru ca specialiştii să poată stabili dacă sufereau de demenţă.
În total, 139 dintre participanţii la studiu prezentau anumite deteriorări la nivel cognitiv, iar 48 dintre aceştia sufereau de maladia Alzheimer.
După ce specialiştii au luat în calcul factorii care ar fi putut contribui la dezvoltarea bolii, aceştia au descoperit că persoanele implicate într-o relaţie sunt mai puţin predispuse demenţei.
"Implicarea într-o relaţie de cuplu este, în mod normal, una dintre cele mai intense forme de socializare şi stimulare intelectuală. Studiul punctează efectele benefice ale vieţii de cuplu", a declarat coordonatorul studiului, doctorul Krister Hakansson.
Rebecca Wood, de la Alzheimer's Research Trust, a declarat că sunt necesare mai multe studii care să confirme rezultatele obţinute până în prezent.
"Rezultatele sunt îngrijorătoare pentru Marea Britanie - o societate cu o rată mare a proceselor de divorţ, căsnicii puţine şi o populaţie ce îmbătrâneşte. Este primul studiu de acest fel care analizează legătura dintre viaţa sentimentală şi demenţa şi se adaugă studiilor anterioare care au scos la iveală că interacţiunea socială reduce riscurile apariţiei demenţei", a explicat Wood.
"Persoanele singure nu ar trebui să se îngrijoreze - există multe alte modalităţi de diminuare a riscului de a dezvolta demenţă care nu implică subiectul acesta. Cea mai eficientă metodă adoptarea dietei mediteraneene, efectuarea de exerciţii fizice în mod regulat şi renunţarea la fumat", a declarat Susanne Sorenson, de la Alzheimer's Society.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele