- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (21.09.2009, 18:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele paralizate ar putea să meargă cu ajutorul unor stimuli electrici
Şoareci paralizaţi, cu măduva spinării tăiată, au fost făcuţi să meargă cu ajutorul stimulilor electrici, în combinaţie cu antrenamente regulate şi medicamente, în cadrul unei cercetări, ale cărei rezultate au fost publicate în revista Nature Neuroscience.
Urmărește
149 afișări
Persoanele paralizate ar putea să meargă cu ajutorul unor stimuli electrici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Experimentul arată că şoareci paraplegici, ale căror fibre nervoase au fost secţionate, pot reîncepe să meargă fără să se încerce refacerea fibrelor secţionate sau să se restabilească circuitul nervos ce leagă măduva spinării de creier.
Rezultatele cercetării pot fi folosite pentru tratarea pacienţilor care au măduva afectată.
"Măduva spinării conţine circuite nervoase care pot genera o activitate ritmică fără o contribuţie din partea creierului, pentru a face să funcţioneze muşchii membrelor inferioare într-un mod care seamănă cu mersul", a explicat Reggie Edgerton, profesor la Universitatea California din Los Angeles şi co-autor al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Rusia atacă masiv reţeaua electrică a Ucrainei. 120 de rachete şi 90 de drone, lansate
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
-
Papa Francisc cere deschiderea unei anchete privind un posibil act de genocid comis de Israel în Gaza
Potrivit acestuia, au mai fost făcute studii similare, dar este prima dată când cercetătorii reuşesc să facă animalele testate să îşi poarte întreaga greutate corporală şi să meargă susţinut.
Cercetătorii au tăiat măduva spinării la nişte şobolani adulţi şi le-au aplicat stimuli electrici între vertebre şi membrana exterioară a sistemului nervos, la nivelul vertebrelor lombare sau sacrale. De asemnea, le-au administrat molecule care imită efectele serotoninei, substanţă care acţionează ca neurotransmiţător.
Astfel, mişcările benzii de alergare pe care au fost puşi şoarecii şi impulsurile date de moleculele absorbite au activat o reţea de neuroni şi au avut drept efect o mişcare de mers.
După mai multe săptămâni de antrenament pe banda rulantă, animalele şi-au recăpătat capacitatea de a merge, inclusiv cu spatele, în lateral şi accelerat, purtându-şi greutatea corpului. Dar nu au fost capabili să meargă din proprie iniţiativă.
Acest lucru înseamnă că măduva spinării este "cvasi capabilă de procese cognitive", a explicat Grégoire Courtine, de la Universitatea din Zurich, co-autor al articolului. Acest organ poate percepe schimbările din mediul exterior şi poate interpreta aceste informaţii pentru a îşi modifica modul în care activează diverşi muşchi, a adăugat el.
Cercetătorii lucrează în prezent la conceperea unui dispozitiv pentru oameni, care ar putea fi disponibil în patru ani, a mai spus Courtine. Acest dispozitiv, cu sau fără adaos de medicamente, ar fi aplicabil în cazul accidentelor severe la măduva spinării.
Mai mult de jumătate din cei accidentaţi la măduva spinării au între 16 şi 30 de ani.
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:31
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin
-
astăzi, 19:19
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului