- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (26.01.2009, 13:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 20% dintre bărbaţi riscă să dezvolte anumite boli din cauza alcoolului
Peste 20% dintre bărbaţi riscă să dezvolte anumite boli din cauza consumului de alcool, potrivit unui articol ce prezintă concluziile celor mai recente studii asupra alcoolismului, publicat luni, în revista medicală The Lancet.
Urmărește
58 afișări
Peste 20% dintre bărbaţi riscă să dezvolte anumite boli din cauza alcoolului
Pentru femei, acest risc este de două ori mai scăzut, fiind de doar 8-10%, a declarat Marc Schuckit, de la Universitatea California din San Diego, autorul articolului.
Schuckit consideră că medicii ar trebui să verifice sistematic starea de sănătate a pacienţilor, pentru a depista eventualele probleme apărute din cauza consumului de alcool, discutând cu aceştia şi efectuând anumite teste de sânge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Incendiu violent în Los Angeles: 30.000 de oameni au fost evacuaţi
-
NATO trimite 10 nave în Marea Baltică pentru a păzi cablurile submarine
-
Ion Cristoiu: Ana Pauker sau legea ţapului ispăşitor
În general, oamenii încep să consume alcool în jurul vârstei de 15 ani, un prag care nu s-a schimbat prea mult în ultimele decenii. Perioada în care alcoolismul atinge nivelul maxim este, de obicei, cuprinsă între 18 şi 22 de ani. La vârsta de 18 ani, peste 60% dintre tineri au experimentat starea de beţie.
Consumul exagerat şi dependenţa de alcool apar, de obicei, la mijlocul celui de-al treilea deceniu de viaţă, atunci când majoritatea indivizilor, din contră, încep să modereze consumul, pe măsura creşterii responsabilităţilor lor.
Tulburările legate de consumul de alcool au aceeaşi frecvenţă în ţările dezvoltate, iar un procent puţin mai scăzut se înregistrează în ţările în curs de dezvoltare.
Ele sunt mai puţin frecvente în ţările mediteraneene, precum Grecia, Italia, Israelul, şi mai numeroase în Europa de nord şi de est, precum Rusia şi ţările scandinave. Aceste tulburări afectează într-un procent destul de ridicat bugetul cheltuielilor de sănătate, în absolut toate statele.
Tulburările legate de consumul de alcool sunt asociate episoadelor de depresie, de anxietate severă, insomniilor, sinuciderii şi abuzului de droguri. Consumul ridicat de alcool creşte riscul de infarct, atac cerebral, cancer şi ciroză.
Trei sferturi dintre pacienţii suferind de cancer la cap sau la gât prezintă simptome ale unor tulburări provocate de consumul de alcool. Ei sunt, totodată, de două ori mai expuşi riscului de îmbolnăvire de cancer esofagian, rectal sau mamar, a explicat Schuckit.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România în care va ninge 4 zile fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe