- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (21.09.2009, 16:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 35 de milioane de persoane suferă de demenţă, la nivel global
Peste 35 de milioane de persoane vor suferi, la nivel global, în 2010, de maladia Alzheimer sau alte forme de demenţă, iar o parte dintre bolnavi nu va primi niciun tratament, potrivit unui raport publicat luni de Alzheimer's Disease International.
Urmărește
55 afișări
Peste 35 de milioane de persoane suferă de demenţă, la nivel global (Imagine: Mediafax Foto)
Problema se înrăutăţeşte mai ales în ţările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare, unde există puţine facilităţi pentru diagnosticarea şi îngrijirea pacienţilor care suferă de diferite forme de demenţă, a indicat Alzheimer's Disease International, un grup care reprezintă asociaţiile de profil la nivel global.
"Acest raport şi studiile publicate anterior indică faptul că numărul bolnavilor care suferă de demenţă va creşte într-un ritm alarmant", spun specialiştii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
-
Supravieţuitorii prăbuşirii avionului Azerbaijan Airlines povestesc momentele terifiante. Zulfugar Asadov, însoţitor de bord: „Au fost trei bubuituri”
"La nivel global, circa 35,6 milioane de persoane vor suferi de demenţă în 2010. Potrivit estimărilor, numărul acestora va creşte de aproape două ori la fiecare două decenii, până la 65,7 milioane în 2030, respectiv 115,4 milioane în 2050", informează acelaşi raport.
"Această tendinţă este în principal o consecinţă a creşterii numărului de bolnavi din ţările cu venituri mici şi medii", spun autorii raportului.
În lume există puţine tratamente pentru ameliorarea stării de sănătatea a bolnavilor de Alzheimer, cea mai comună formă de demenţă, sau de alte tipuri de demenţe vasculare, provocate de blocarea arterelor din creier.
Medicamentele tradiţionale pot ameliora starea de sănătate a pacienţilor doar temporar, însă aceştia îşi pierd treptat memoria, capacitatea de a se orienta în spaţiu, de a înţelege lumea din jur şi de a avea grijă de ei.
Specialiştii nu au descoperit până în prezent un tratament împotriva maladiei Alzheimer.
"Costurile tratamentelor împotriva demenţei cresc în multe dintre ţările cu venituri mici şi medii", indică raportul.
Documentul citează un studiu publicat în 2005 de Institutul Karolinska din Suedia, care estima că, la nivel global, suma anuală alocată tratării demenţei este de 315 miliarde de dolari, dintre care 227 de miliarde de dolari în ţările dezvoltate şi 88 de miliarde în ţările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare.
Acelaşi raport recomandă guvernelor să facă din diagnosticarea şi tratarea demenţei o prioritate în domeniul sănătăţii publice şi să dezvolte strategii naţionale pentru îngrijirea bolnavilor.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe