Peştele: cum îl verifici dacă este proaspăt?

Astăzi nutritioniştii au transformat zicala "Nici o masă fără peşte" în "nicio săptămână în care să nu mănânci peste de două ori". Şi totuşi, peştele nostru cel de toate zilele traversează perioade incerte din punctul de vedere al renumelui. Ba este foarte sănătos, ba trebuie evitat.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Peştele: cum îl verifici dacă este proaspăt?

Peştele: cum îl verifici dacă este proaspăt?

Iată însă ce trebuie să ştii înainte de a pleca la cumpărături de alimente. Deşi benefice pentru sănătate, fructele de mare şi peştele sunt extrem de perisabile, iar dacă nu sunt depozitate în condiţii riguroase se alterează.

Înainte de a achita bonul de la pescărie, verifică dacă marfa respectă următoarele criterii: ochii trebuie să fie limpezi şi bombaţi, corpul flexibil, să poată fi susţinut în mână, gura inchisa, să nu prezinte miros de stricat, solzii să fie luciosi şi bine fixaţi pe corp, muşchii fermi, bine ataşati de oase, spinarea trebuie sa fie elastică, branhiile trebuie să fie curate, roz sau roşii şi inodore.

Citeşte mai multe despre ce trebuie să ştii înainte de a pleca la cumpărături de alimente pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici