- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- bucureşti, (24.07.2010, 10:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pilulele Ecstasy, benefice în tratamentul soldaţilor suferind de stres posttraumatic
Pilulele de Ecstasy, un drog recreativ, pot fi folosite în tratamentul soldaţilor suferind de sindromul stresului posttraumatic, au anunţat cercetătorii americani de la Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies din Santa Cruz (California), relatează thescottishsun.co.uk.
Urmărește
223 afișări
Pilulele Ecstasy, benefice în tratamentul soldaţilor suferind de stres posttraumatic (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)
Acest tip de drog, cunoscut şi sub numele de MDMA, îi ajută pe pacienţi să devină mai puţin speriaţi în timpul sesiunilor de terapie, determinându-i să devină mai comunicativi.
Pacienţii au primit aceste pilule în timpul a opt sesiuni de psihoterapie cu durata de o oră.
Cercetătorii americani au constatat că 10 dintre cei 12 voluntari care au luat drogul Ecstasy nu au mai prezentat simptomele descrise în definiţia medicală a sindromului stresului posttraumatic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Savanţii americani au precizat că subiecţii nu au prezentat ulterior efecte secundare.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies din oraşul Santa Cruz din statul California.
Psihiatrul Michael Mithoefer, coordonatorul studiului, a declarat că, deşi Ecstasy era folosit în trecut în scopuri recreative, psihiatrii din lumea întreagă îl foloseau adeseori în timpul şedinţelor pentru a stimula progresul medical al pacienţilor lor.
Terapiile utilizate în cazul sindromului de stres posttraumatic constau în retrăirea traumei, în timpul şedinţelor de terapie, şi nu sunt eficiente "dacă persoana în cauză este îmbibată cu emoţii pe care nu le poate procesa sau dacă acea persoană este «amorţită» din punct de vedere emoţional", a afirmat coordonatorul studiului.
MDMA pare că îi aduce pe pacienţi într-o zonă optimă pentru terapie şi pare că îi ajută să proceseze mai bine trauma, nefiind copleşiţi de sentimente, a explicat psihiatrul american.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe