- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.07.2014, 12:59)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Plimbările pe jos reduc riscul de declanşare a maladiei Alzheimer
Plimbările pe jos, cu durate de 20 de minute, de trei ori pe săptămână, reduc considerabil riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, au anunţat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge.
Urmărește
211 afișări
Plimbările pe jos reduc riscul de declanşare a maladiei Alzheimer (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Potrivit autorilor acestui studiu, simpla coborâre din autobuz cu o staţie mai devreme şi mersul pe jos până acasă ar putea preveni această maladie cu efecte devastatoare, informează dailymail.co.uk.
O treime dintre cazurile de Alzheimer sunt cauzate de factori care ţin de stilul de viaţă, precum sedentarism, obezitate, fumat, hipertensiune şi educaţie precară.
Însă, dintre toţi aceşti factori lipsa exerciţiilor fizice este considerată cea mai importantă cauză de declanşare a maladiei Alzheimer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Oamenii de ştiinţă cred că exerciţiile fizice, atunci când sunt practicate cu regularitate, asigură un flux constant de sânge bogat în oxigen către creier.
Astfel, se previne crearea plăcilor proteice - depozite de proteine din creier - care declanşează boala.
Aproximativ 850.000 de britanici au fost diagnosticaţi cu demenţă, inclusiv cu Alzheimer, însă numărul lor se va dubla până în 2050 în contextul fenomenului de îmbătrânire a populaţiei.
Nu există deocamdată niciun tratament contra maladiei Alzheimer, iar boala generează, de asemenea, o serie de efecte negative şi asupra familiilor pacienţilor.
Adulţii pot totuşi să îşi reducă semnificativ riscul de îmbolnăvire dacă aleg să meargă pe jos la locul muncă.
Medicii britanici recomandă adulţilor să practice exerciţii fizice - inclusiv grădinărit şi activităţi casnice - cel puţin două ore şi jumătate pe săptămână.
Însă peste două treimi dintre adulţi nu reuşesc să facă acest lucru, iar o cincime sunt incluşi în categoria "persoanelor inactive", care practică mai puţin de 30 de minute de exerciţii fizice pe săptămână.
Potrivit cercetătorilor brianici, dacă o persoană începe să practice exerciţii fizice cu regularitate, acea persoană devine mai înclinată să mănânce sănătos şi să renunţe la fumat, reducându-şi riscul de demenţă.
Studiul, publicat în revista Lancet Neurology, a avut la bază 30 de studii anterioare care au cercetat legăturile dintre demenţă şi diverşi factori de lifestyle.
Lipsa exerciţiilor fizice a contribuit la apariţia a 22% din totalul cazurilor analizate, depăşind de două ori oricare alt factor de risc.
Statisticile arată că un adult din trei, din rândul persoanelor de peste 65 de ani, va dezvolta demenţă. Maladia Alzheimer este cea mai întâlnită formă de demenţă.
Citeşte şi:
Un medicament revoluţionar favorizează pierderea în greutate şi previne maladia Alzheimer
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe