Ploaie de meteoriţi din coada cometei Halley, în noaptea de 5 spre 6 mai - VIDEO

În fiecare primăvară, Pâmântul trece prin rămăşiţele de la coada cometei Halley, meteorii arzând în atmosferă şi aducând anual ploaia de meteoriţi eta-Aquaride. Anul acesta, perioada maximă va fi în noaptea de 5 spre 6 mai.

Urmărește
3745 afișări
Imaginea articolului Ploaie de meteoriţi din coada cometei Halley, în noaptea de 5 spre 6 mai - VIDEO

Ploaie de meteoriţi din coada cometei Halley, în noaptea de 5 spre 6 mai (Imagine: NASA)

Pentru că luna este nouă, cerul va fi suficient de întunecat pentru ca evenimentul să poată fi observat, numărul meteoriţilor care ajung pe Pământ fiind de 40-60 pe oră, informează NASA.

Condiţiile ideale pentru observaţii sunt: un cer senin şi fără lună, departe de lumina oraşelor şi, în special, înaintea zorilor.

Curentul de meteoriţi eta-Aquaride este format din resturi ale celebrei comete Halley care poate fi observată de pe Pământ la fiecare 76 de ani. Cometa a fost văzută ultima oară în 1986 şi va mai putea fi observată în 2061. Numele de Eta-Aquaride vine de de la faptul că originea aparentă a meteorilor este constelaţia Vărsătorului (Aquaris).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici