- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (02.12.2022, 06:37)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poate un vaccin anti-HIV să genereze un răspuns imunitar eficient?
Două doze de vaccin, administrate la opt săptămâni distanţă una de alta, ar putea determina răspunsuri imune eficiente împotriva virusului imunodeficienţei umane.
Urmărește
469 afișări
Photo Credit: C. Goldsmith
Rezultatele studiului clinic, publicate joi în revista Science cu ocazia Zilei mondiale de combaterea SIDA , stabilesc dovada că vaccinurile pot induce răspunsuri imune eficiente împotriva infecţiei cu HIV pentru care nu există tratament şi care poate provoca sindromul imunodeficienţei dobândite, cunoscut sub numele de SIDA.
Vaccinul, denumit eOD-GT8 60mer, este considerat sigur şi a indus anticorpi neutralizanţi de 97% la toţi cei 36 de beneficiari, cu excepţia unuia, potrivit cercetătorilor de la Scripps Research, Fred Hutchinson Cancer Center, National Institutes of Health şi alte instituţii din Statele Unite şi Suedia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar pentru a ajuta la combaterea infecţiilor, iar anticorpii de neutralizare generală sunt cunoscuţi pentru a neutraliza multe variante genetice ale HIV.
"Învăţarea modului de a induce anticorpi larg neutralizanţi împotriva agenţilor patogeni cu o mare diversitate antigenică, cum ar fi HIV, gripa, virusul hepatitei C sau familia de betacoronavirusuri, reprezintă o mare provocare pentru proiectarea vaccinurilor", au scris cercetătorii. "Proiectarea de vaccinuri care ţintesc germenii oferă o strategie potenţială pentru a face faţă acestei provocări".
Vaccinul candidat eOD-GT8 60mer este un vaccin care ţinteşte linia germinală, ceea ce înseamnă că a fost conceput pentru a induce producerea de anticorpi de neutralizare prin direcţionarea şi stimularea celulelor potrivite ce pot produce anticorpi .
Iniţiativa internaţională pentru vaccinul anti-SIDA a anunţat începerea acestui studiu clinic de fază 1 în 2018, pentru a evalua siguranţa şi eficacitatea vaccinului, precum şi răspunsurile imune de care este capabil să le inducă.
Studiul a inclus un total de 48 de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care au fost supuşi testelor la Universitatea George Washington din Washington şi Fred Hutchinson Cancer Center din Seattle.
Dintre participanţi, 18 au primit o doză de 20 micrograme de vaccin şi, opt săptămâni mai târziu, o doză de aceeaşi cantitate cu adjuvant; 18 au primit o doză de 100 micrograme de vaccin şi, opt săptămâni mai târziu, o doză de aceeaşi cantitate de vaccin cu adjuvant; iar 12 au primit două doze de placebo (soluţie salină), la opt săptămâni distanţă. Adjuvantul se numeşte AS01B, dezvoltat de compania farmaceutică GSK. Vaccinurile şi soluţia placebo au fost administrate în muşchiul braţului.
Un vaccin împotriva HIV va trebui probabil să provoace aceşti anticorpi, sau bnAbs "care sunt capabili să recunoască diverse tulpini de HIV şi pot preveni infecţia". Cu toate acestea, declanşarea bnAbs prin vaccinare s-a dovedit a fi imposibilă până în prezent. O provocare cheie este faptul că bnAbs se dezvoltă rareori, chiar şi în timpul infecţiei, transmite CNN.
Anul trecut, peste 38 de milioane de oameni de pe toată planeta au fost raportaţi că au HIV sau SIDA. Peste 20 de studii clinice privind vaccinul HIV sunt în curs de desfăşurare în întreaga lume conform International AIDS Vaccine Initiative .
Mulţi oameni din Statele Unite au apelat la pastile zilnice de prevenire a HIV sau la injecţii frecvente, cunoscute sub numele de PrEP pentru a-şi reduce riscul de infecţie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36