- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (07.06.2013, 16:16)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Porţi sutienul potrivit? Ce BOLI poate provoca lenjeria aleasă greşit
Un sutien nepotrivit ca mărime se poate dovedi extrem de periculos pentru femei, avertizează experţii în sănătate, pentru că poate declanşa diverse afecţiuni care aparent nu au nicio legătură între ele, precum iritaţii, dureri de cap, sindromul intestinului iritabil, tendinită.
Urmărește
2224 afișări
Porţi sutienul potrivit? Ce BOLI poate provoca lenjeria aleasă greşit (Imagine; Shutterstock)
Estimările arată că până la 80 la sută dintre femei poartă sutiene care nu au mărimea potrivită, motivul principal fiind că au tendinţa să subaprecieze lăţimea spatelui şi în acelaşi timp să supraestimeze dimensiunea cupei, scrie Daily Mail.
"Femeile vin la mine la clinică în mod regulat cu probleme ca umeri rotunjiţi, spatele cocoşat, indigestie din cauza diafragmei şi boli pulmonare restrictive, urme de la bretele şi semne pe umeri: toate indicii ale purtării unui sutien nepotrivit", povesteşte Lorna Mills, chiroterapeut în Oldham, Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Potrivit acesteia, una dintre cele mai mari probleme este că femeile poartă de obicei sutiene care au cupele prea mari. Astfel, bretelele sunt de asemenea prea mari, aşa că sunt strânse în mod constant, ceea ce duce la aplecarea spatelui şi a gâtului, modificând forma coloanei vertebrale şi creând tensiune şi disconfort.
"În multe cazuri am putut face legătura între plângerile femeilor privind durerile de spate şi gât şi sutienele nepotrivite care nu numai că oferă foarte puţină sau zero susţinere, dar cauzează şi probleme vizibile în postură, ce rezultă în durere şi tensiun", a spus şi Richard Moore, consultant în osteopatie şi terapeut din Nottingham.
"Sutienele tradiţionale sunt adesea prea strânse în jurul coastelor, creând un punct de pivot la mijlocul spatelui, împărţindu-l în două zone mai mici care nu funcţionează la fel de eficient", a mai spus Moore, adăugând că lipsa de susţinere din faţă poate să deformeze şi partea de jos a spatelui.
Potrivit lui Moore, toate aceste schimbări defectuoase care apar în mod constant pun o presiune nedorită pe diafragmă, care afectează procesul respirator mai ales în cazul celor care petrec ore stând la birou în fiecare zi şi pot duce în acelaşi timp şi la probleme de digestie şi la sindromul intestinului iritabil.
"Bretelele prea strânse cauzează nu numai iritaţii ale pielii, dar reduc şi circulaţia sângelui, afectează nervii şi contribuie la dureri de cap."
Cum să alegi sutienul potrivit
-
Bretelele ar trebui să nu intre prea adânc în piele, ci să se potrivească într-un mod confortabil pe corp.
-
Banda din spate ar trebui să stea fără să se ridice prea sus înspre zona umerilor.
-
Sutienul cu o măsură perfectă ar trebui să lase loc pentru două degete la spate şi pentru unul în faţă, între cupe.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cum să mănânci corect când faci sport: Cele mai frecvente GREŞELI de nutriţie din timpul antrenamentului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate