- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (14.02.2023, 14:14)
- Alexandru Stan
STUDU Porumbul dezvăluie secretele vieţii. Cine a fost omul de ştiinţă care a descoperit că genomul poate să fie modificat
Barbara McClintock (1902 - 1992), un om de ştiinţă american, specialistă în citogenetică, şi-a dedicat viaţa studierii porumbului.
Urmărește
14089 afișări
Sursa Foto- Wikipedia Commons/ Encyclopedia Britannica
Barbara McClintock (1902 - 1992), un om de ştiinţă american, specialistă în citogenetică, şi-a dedicat viaţa studierii porumbului.
Făcând acest lucru, a modelat înţelegerea noastră fundamentală a posibilităţii schimbărilor în genomul uman, potrivit.Smithsonian.
În 1983, Barbara McClintock a fost singura femeie care a câştigat un premiu Nobel neîmpărţit pentru Fiziologie sau Medicină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Descoperirea ei a elementelor transpozabile sau a „genelor săritoare” a arătat că un genom nu este static, ci poate fi modificat şi rearanjat. Această perspectivă a pus bazele geneticii de astăzi, inclusiv progresul cu posibilităţile de editare a genomului CRISPR.
McClintock a folosit un microscop binocular cu câmp larg Bausch & Lomb, realizat în jurul anului 1927, la laboratorul ei din Cold Spring Harbor pentru a examina efectele mutaţiilor în boabele de porumb.
Microscopul ei face acum parte dintr-o colecţie de obiecte donate Muzeului Naţional de Istorie Americană în 1993 pentru a evoca munca lui McClintock.
Cercetările lui McClintock au devenit piatra de temelie a geneticii moderne, dar ea a rămas umilă. Ea a numit Nobelul drept „o onoare extraordinară”, adăugând: „Ar putea părea nedrept … să răsplătească o persoană pentru că a avut atâta plăcere de-a lungul anilor, cerând plantei de porumb să rezolve probleme specifice şi apoi urmărindu-i răspunsurile”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe