STUDU   Porumbul dezvăluie secretele vieţii. Cine a fost omul de ştiinţă care a descoperit că genomul poate să fie modificat

Barbara McClintock (1902 - 1992), un om de ştiinţă american, specialistă în citogenetică, şi-a dedicat viaţa studierii porumbului.

Urmărește
14088 afișări
Imaginea articolului Porumbul dezvăluie secretele vieţii. Cine a fost omul de ştiinţă care a descoperit că genomul poate să fie modificat

Sursa Foto- Wikipedia Commons/ Encyclopedia Britannica

Barbara McClintock (1902 - 1992), un om de ştiinţă american, specialistă în citogenetică,  şi-a dedicat viaţa studierii porumbului.

Făcând acest lucru, a modelat înţelegerea noastră fundamentală a posibilităţii schimbărilor în genomul uman, potrivit.Smithsonian

În 1983, Barbara McClintock a fost singura femeie care a câştigat un premiu Nobel neîmpărţit pentru Fiziologie sau Medicină.

Descoperirea ei a elementelor transpozabile sau a „genelor săritoare” a arătat că un genom nu este static, ci poate fi modificat şi rearanjat. Această perspectivă a pus bazele geneticii de astăzi, inclusiv progresul cu posibilităţile de editare a genomului CRISPR.

McClintock a folosit un microscop binocular cu câmp larg Bausch & Lomb, realizat în jurul anului 1927, la laboratorul ei din Cold Spring Harbor pentru a examina efectele mutaţiilor în boabele de porumb.  

Microscopul ei face acum parte dintr-o colecţie de obiecte donate Muzeului Naţional de Istorie Americană în 1993 pentru a evoca munca lui McClintock.

Cercetările lui McClintock au devenit piatra de temelie a geneticii moderne, dar ea a rămas umilă. Ea a numit Nobelul drept „o onoare extraordinară”, adăugând: „Ar putea părea nedrept … să răsplătească o persoană pentru că a avut atâta plăcere de-a lungul anilor, cerând plantei de porumb să rezolve probleme specifice şi apoi urmărindu-i răspunsurile”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici