- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (09.10.2009, 16:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prăbuşirea controlată a sondei LCROSS pe Lună, încheiată cu succes
Prăbuşirea controlată a Lunar Crater Observation and Sensing Satellite (LCROSS) într-un crater de pe suprafaţa lunară s-a încheiat cu succes, vineri, în cadrul unei misiuni spaţiale de căutare a apei în formă de gheaţă pe Lună, au afirmat experţii NASA, citaţi de bbc.co.uk.
Urmărește
17 afișări
Prăbuşirea controlată a sondei LCROSS pe Lună, încheiată cu succes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Specialiştii americani, alături de reprezentanţii presei invitaţi să asiste la acest eveniment, nu au remarcat pe monitoarele NASA nicio explozie luminoasă, în urma impactului modulului propulsor Centaur cu suprafaţa lunară, în craterul Cabeus, situat în apropiere de polul sud al Lunii.
Modulul Centaur, cu o greutate de 2.200 de kilograme, s-a prăbuşit cu o viteză de două ori mai mare decât cea a unui glonţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Patru minute mai târziu, sonda LCROSS, cu o greutate de 890 de kilograme, s-a prăbuşit şi ea, după Centaur, în acelaşi crater Cabeus.
Înainte de impact, instrumentele ştiinţifice prezente la bordul sondei LCROSS au avut suficient timp pentru a analiza compoziţia prafului lunar rezultat în urma coliziunii modulului Centaur cu suprafaţa lunară. Experţii NASA speră să identifice mai ales urme de apă în formă de gheaţă.
Sonda LCROSS a avut, în principiu, timp să transmită pe Terra toate datele astfel culese. Ele vor fi analizate, iar această operaţiune va dura câteva zile, a explicat Anthony Colaprete, directorul ştiinţific al misiunii.
Misiunea LCROSS a costat aproximativ 79 de milioane de dolari.
Lunar Crater Observation and Sensing Satellite (LCROSS) a fost lansată în luna iunie, împreună cu o altă sondă, Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), la bordul unei rachete Atlas V.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe