- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (15.12.2008, 15:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predispoziţia pentru obezitate este comandată de creier
Identificarea a şase noi factori genetici care predispun la îngrăşare şi la apariţia obezităţii şi care, în cele mai multe cazuri, au un puternic impact asupra funcţionării creierului, a condus la concluzia că oamenii sunt programaţi genetic pentru a mânca în exces.
Urmărește
26 afișări
Predispoziţia pentru obezitate este comandată de creier
Acest studiu internaţional, publicat în revista Nature Genetics, care a condus la descoperirirea celor şase noi mutaţii genetice, a fost efectuat iniţial pe un eşantion de 9.000 de persoane.
"Cinci din aceste şase gene descoperite au un impact major asupra funcţionării creierului, iar acest lucru sugerează faptul că oamenii ar putea fi pur şi simplu programaţi pentru a mânca în exces", a declarat Cristen Willer, de la Universitatea din Michigan (SUA), principalul autor al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În opinia lui Willer, creierul controlează apetitul şi reglează balanţa energetică între caloriile arse şi cele stocate.
În cazul obezităţii, variaţiile genetice influenţează mai degrabă creierul decât procesul digestiv sau metabolismul grăsimilor.
Astfel, ca şi în cazurile rare de obezitate severă provocată de mutaţiile genetice, acest studiu susţine că, în cazurile de obezitate comună, cele mai multe dintre genele asociate cu creşterea în greutate sunt active la nivelul creierului, a explicat Ruth Loos, coautor au studiului, doctor în cadrul consorţiului GIANT, cu sediul în Statele Unite.
Pentru un al doilea studiu, echipa internaţională a analizat variaţiile genetice a peste 30.000 de persoane din Islanda, Olanda şi Statele Unite şi a comparat rezultatele cu cele obţinute în urma analizelor efectuate în rândul a 59.000 de persoane din Danemarca şi Statele Unite.
Autorii consideră că este foarte posibil ca alte câteva zeci de variaţii genetice să fie descoperite în viitor, exprimându-şi speranţa că aceste descoperiri vor conduce la obţinerea unor tratamente mai eficiente în viitor.
Potrivit statisticilor OMS - Organizaţia Mondială a Sănătăţii -, în 2015, în lume vor exista 2,3 miliarde de adulţi supraponderali şi aproximativ 700 de milioane de persoane obeze.
Sedentarismul şi o dietă excedentară favorizează creşterea în greutate, însă acest studiu aduce noi dovezi asupra rolului jucat de variaţiile genetice în predispoziţia individuală pentru obezitate, au concluzionat cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe