Preferinţa pentru dulciuri - o nevoie biologică

Preferinţa copiilor pentru dulciuri este asociată dezvoltării organismului, în special procesului de creştere a oaselor, potrivit rezultatelor unui studiu realizat în SUA, preluat de bbc.co.uk.

Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Preferinţa pentru dulciuri - o nevoie biologică

Preferinţa pentru dulciuri - o nevoie biologică

Studiul, efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Washington şi Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, a demonstrat că există o legătură între preferinţa copiilor pentru băuturile dulci şi procesul de creştere.

Peste 140 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, au participat la studiu. Specialiştii le-au dat copiilor să guste şase băuturi cu concentraţii diferite de zahăr şi le-au cerut acestora să listeze băuturile în funcţie de preferinţa puternică sau slabă pentru gustul dulce.

Cercetătorii au analizat şi mostre de urină prelevate de la participanţii la studiu pentru a analiza o substanţă chimică asociată creşterii oaselor la copii şi adolescenţi. Această substanţă se găseşte în urină fie atunci când oasele sunt în creştere, fie atunci când se deteriorează, în cazul bătrânilor sau al celor care suferă de osteoporoză.

Copiii cu un apetit ridicat pentru dulciuri aveau şi un nivel ridicat al acestei substanţe în urină.

Această descoperire arată "o primă legătură între preferinţa pentru dulciuri şi nevoia biologică", potrivit lui Danielle Reed, unul dintre autorii studiului, cercetător la Centrul Monell.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici