- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (23.07.2015, 17:44)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră în medicină: Un medicament revoluţionar încetineşte cu 30% evoluţia maladiei Alzheimer
Tratamentul contra maladiei Alzheimer a înregistrat un pas major spre viitor, miercuri, în momentul în care oamenii de ştiinţă au anunţat că au creat un medicament care încetineşte cu 30% evoluţia acestei boli neurodegenerative, informează dailymail.com.
Urmărește
1375 afișări
Premieră în medicină: Un medicament revoluţionar încetineşte cu 30% evoluţia maladiei Alzheimer (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Maladia Alzheimer şi alte forme de demenţă afectează peste 40 de milioane de persoane pe plan mondial. Acest număr va creşte, potrivit estimărilor specialiştilor, la 75,6 milioane de persoane în 2030, datorită fenomenului de îmbătrânire a populaţiei mondiale.
Medicamentele existente vizează doar simptomele, iar faptul că ele nu distrug cauza principală care declanşează maladia determină o atenuare rapidă a efectelor acestor substanţe, iar boala îşi reia în scurt timp evoluţia sa cu urmări devastatoare asupra creierelor pacienţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Rusia atacă masiv reţeaua electrică a Ucrainei. 120 de rachete şi 90 de drone, lansate
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
-
Papa Francisc cere deschiderea unei anchete privind un posibil act de genocid comis de Israel în Gaza
În schimb, medicamentul experimental Solanezumab atacă plăcile de beta-amiloid, o proteina cu efect toxic, care se acumulează în creierele pacienţilor cu Alzheimer, distrugând conexiunile vitale dintre celulele cerebrale.
Speranţele legate de Solanezumab au fost spulberate în urmă cu trei ani, atunci când un studiu de largă amploare a părut să indice faptul că medicamentul era ineficient.
Totuşi, o analiză mai atentă a datelor funizate de acea cercetare a sugerat că au existat anumite beneficii pentru sănătate, atunci când medicamentul era prescris în etapele incipiente ale bolii.
Pacienţii cu simptome moderate au continuat, după acel studiu, să ia medicamentul Solanezumab timp de încă doi ani, iar compania farmaceutică americană Eli Lilly a dezvăluit miercuri rezultatele noului studiu, ce erau aşteptate cu mare nerăbdare de comunitatea ştiinţifică.
Pacienţii cu o formă moderată de Alzheimer şi care au luat Solanezumab într-un stadiu incipient al bolii şi-au păstrat un procent mai mare din capacităţile şi funcţiile lor cognitive, au declarat reprezentanţii companiei americane.
Studiul, prezentat la o conferinţă organizată de Alzheimer's Association International la Washington, a oferit astfel rezultate promiţătoare în ceea ce priveşte administrarea acestui medicament.
Rezultatele au sugerat că, dacă medicamentul este prescris în stadiile incipiente ale bolii, această terapie cu anticorpi este capabilă să încetinească declinul cognitiv cu aproximativ 30 de procente.
De asemenea, o analiză pe termen lung a demonstrat că pacienţii cu o formă moderată de Alzheimer care au luat acest medicament timp de 3,5 ani au prezentat o serie de beneficii cognitive în comparaţie cu aceia care au luat medicamentul timp de doar doi ani.
Plăcile de beta-amiloid se acumulează timp de 10-15 ani în creier, distrugând în mod constant neuronii pacienţilor, înainte ca simptomele maladiei Alzheimer să apară.
Pacienţii care au luat Solanezumab încă de la începutul studiului şi-au păstrat astfel mai multe celule cerebrale, în timp ce aceia care au luat medicamentul mai târziu nu au fost protejaţi în timpul perioadei iniţiale a bolii. "Pacienţii din al doilea grup nu au putut să îşi recupereze acele celule. Ele au dispărut pentru totdeauna", au explicat autorii studiului.
Rezultatele finale ale studiului vor fi anunţate peste 18 luni.
La aceeaşi conferinţă de la Washington au fost prezentate şi primele rezultate ale unui studiu realizat pe un nou medicament, Aducanumab, administrat într-un test clinic pe pacienţi diagnosticaţi cu o formă incipientă de Alzheimer.
Rezultatele intermediare sugerează că acest medicament, creat de compania Biogen, reduce depozitele de beta-amiloid din creier, iar efectul benefic se intensifică odată cu creşterea dozelor de substanţă activă.
Totuşi, medicamentul nu este lipsit de efecte adverse. Peste un sfert dintre voluntarii care au luat doze mari de Aducanumab au raportat migrene, iar aproape jumătate dintre ei au prezentat anumite anomalii cerebrale în timpul tomografiilor realizate de medici.
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:31
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin
-
astăzi, 19:19
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului