- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.08.2012, 18:06)
- Laura Mitran ,
Premieră medicală: Anticorpi rezistenţi la turbare, descoperiţi la oameni din Amazonia
Anticorpi rezistenţi la turbare au fost descoperiţi într-un grup izolat de persoane din Amazonia peruană, ce par dotate cu o rezistenţă naturală la această boală letală.
Urmărește
412 afișări
Premieră medicală: Anticorpi rezistenţi la turbare, descoperiţi la oameni din Amazonia (Imagine: Shutterstock)
Această descoperire s-a făcut prin analiza unor probe de sânge de la şase persoane, care au spus că nu li s-a administrat niciodată vaccinul antirabic. Aceste probe arătau existenţa unor "anticorpi ce neutralizează virusul care provoacă turbarea".
Astfel s-a demonstrat, pentru prima dată, că există persoane imune la rabie, iar această componentă a sistemului lor imunitar ar putea fi folosită de oamenii de ştiinţă pentru a dezvolta noi tratamente contra bolii.
"Într-o majoritate covârşitoare a cazurilor de contaminare, turbarea este mortală", a spus doctorul Amy Gilbert, principala autoare a studiului, publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Rezultatele arată că poate exista o rezistenţă naturală sau o reacţie mai puternică a sistemului imunitar în anumite comunităţi, care sunt expuse regulat riscului de a se îmbolnăvi, a mai spus Gilbert.
"Ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că pot exista modalităţi de a dezvolta tratamente eficiente, pentru a salva vieţi în părţi ale lumii unde turbarea este în continuare o cauză a deceselor", a concluzionat aceasta.
Cercetarea a fost realizată în două comunităţi izolate din Peru, Truenococha şi Santa Marta, unde cazurile de infectare letală, prin muşcătura liliecilor, sunt frecvente. Au fost luate probe de sânge de la 63 de persoane, dintre care şapte aveau aceşti anticorpi, însă una dintre ele avea făcut vaccinul antirabic.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 55.000 de persoane mor anual în lume din cauza rabiei.
Muşcătura de liliac reprezintă principala cauză a deceselor în SUA şi Canada, în timp ce în Australia, America Latină şi Europa de Vest turbarea transmisă de micul animal zburător este considerată o ameninţare la adresa sănătăţii publice.
Perioada de incubaţie a bolii variază de la o săptămână la un an. Cei contaminaţi mor din hemoragie cerebrală, criză cardiacă sau paralizarea generalizată.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe