- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (21.12.2013, 13:53)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PREMIERĂ MONDIALĂ în medicină: O inimă artificială, implantată miercuri, în Franţa
O inimă artificială autonomă creată de compania franceză Carmat a fost implantată, miercuri, în cavitatea toracică a unui pacient care suferea de insuficienţă cardiacă terminală de către o echipă de medici de la spitalul Georges Pompidou din Paris.
Urmărește
2621 afișări
PREMIERĂ MONDIALĂ în medicină: O inimă artificială, implantată miercuri, în Franţa (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Anunţul a fost făcut vineri de compania Carmat care afirmă că această intervenţie chirurgicală reprezintă o premieră mondială.
"Această primă implantare s-a desfăşurat de o manieră satisfăcătoare (...). Pacientul se află în prezent sub supraveghere medicală, la reanimare, este conştient şi dialoghează cu familia sa", au precizat reprezentanţii companiei Carmat.
Autorităţile medicale franceze au avizat favorabil, la sfârşitul lunii septembrie, o astfel de operaţie, deschizând astfel noi perspective pentru pacienţii condamnaţi să aştepte vreme îndelungată din cauza rarităţii grefelor disponibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
"Ne bucurăm pentru acest prim implant, dar ar fi bineînţeles prematur să tragem concluzii, întrucât este vorba de un singur implant şi de un interval postoperatoriu încă foarte scurt", a declarat la rândul său directorul general al companiei Carmat, Marcello Conviti, într-un comunicat.
Firma Carmat, înfiinţată de chirurgul Alain Carpentier, celebru pe plan mondial după ce a inventat valvele cardiace Carpentier-Edwards, vrea să acopere penuria notorie de grefe căreia îi cad victime zeci de mii de persoane care suferă de insuficienţă cardiacă avansată.
Proteza creată de compania franceză, realizată pe baze ştiinţifice "solide", vizează, potrivit reprezentanţilor firmei, "o funcţionalitate şi o durabilitate exemplare".
"Ea imită în totalitate o inimă umană normală cu două ventricule care mobilizează sângele aşa cum o face muşchiul cardiac, prin senzori care permit accelerarea inimii, decelerarea, creşterea debitului, scăderea debitului. Dacă bolnavul doarme, debitul scade. Dacă bolnavul urcă scările, atunci îl măreşte, iar proteza nu are nimic de-a face cu o pompă mecanică", a explicat, în septembrie, Philippe Pouletty, cofondator al companiei.
Pacientul operat miercuri, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, suferea de o insuficienţă cardiacă terminală, cu un pronostic vital angajat, şi nu beneficia de nicio alternativă terapeutică, potrivit condiţiilor impuse de autorităţile medicale franceze.
Compania Carmat consideră că inima sa artificială ar putea salva în fiecare an vieţile a câtorva zeci de mii de pacienţi, fără riscul de respingere a grefei, asigurându-le, totodată, o calitate a vieţii fără precedent.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe