- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.04.2014, 12:58)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PREMIERĂ mondială în medicina regenerativă: Organ imunitar, regenerat într-un animal viu
Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit în premieră mondială să folosească cu succes medicina regenerativă pentru a obţine un organ imunitar complet funcţional în corpul unui animal viu şi consideră că această tehnică inovatoare va putea fi utilizată şi pe oameni în viitor.
Urmărește
757 afișări
PREMIERĂ mondială în medicina regenerativă: Organ imunitar, regenerat într-un animal viu (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au reuşit să reconstruiască timusul - un organ cu rol central în sistemul imunitar, situat în faţa inimii şi în spatele sternului - unor şoareci foarte bătrâni, reactivând un mecanism natural care se opreşte odată cu înaintarea în vârstă.
Timusul regenerat era nu numai similar ca structură şi detalii genetice cu cel dintr-un şoarece tânăr, afirmă oamenii de ştiinţă, ci era capabil şi să funcţioneze din nou, iar şoarecii în cauză au început să sintetizeze mai multe celule T - un tip de celule albe cu rol cheie în lupta contra infecţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Timusul regerat era, totodată, de două ori mai mare decât acelaşi organ din organismele şoarecilor bătrâni netrataţi.
Studiul a fost coordonat de Clare Blackburn de la Centrul pentru medicină regenerativă afiliat Medical Research Council (MRC) din Edinburgh.
"Rezultatele noastre sugerează că prin utilizarea aceleiaşi metode pe pacienţi umani am putea îmbunătăţi funcţionarea timusului şi, astfel, impulsiona imunitatea pacienţilor în vârstă sau imunitatea acelora cu sisteme imunitare suprimate", a declarat coordonatoarea studiului.
Înainte ca această tehnică să fie testată pe oameni, oamenii de ştiinţă vor trebui să realizeze mai multe experimente pe animale pentru a se asigura că procesul de regenerare poate fi controlat.
Timusul este primul organ care se deteriorează pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Micşorarea lui este unul dintre motivele pentru care sistemul imunitar devine mai puţin eficient, iar oamenii îşi pierd abilitatea de a lupta contra infecţiilor odată cu înaintarea în vârstă.
Medicina regenerativă este un domeniu de cercetare în plin avânt, concentrat în principal pe celulele suşă - celule master care acţionează ca sursă pentru toate tipurile de celule şi ţesuturi din organism. Unul dintre obiectivele principale ale medicinei regenerative constă în exploatarea propriului mecanism de regenerare al organismului şi manipularea sa într-un mediu controlat pentru a trata anumite boli.
Savanţii din Edinburgh, al căror studiu al fost publicat marţi în revista Development, au vizat o parte a procesului prin care timusul începe să se descompună - o proteină denumită FOXN1 care controlează genele ce activează şi dezactivează funcţionarea timusului.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Celule STAP: noi studii au fost demarate în Japonia pentru a confirma sau infirma existenţa lor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe