- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW DELHI, (19.01.2010, 15:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Previziunile referitoare la topirea gheţarilor din Himalaya ar putea fi eronate
Grupul Interguvernamental de Experţi în Evoluţia Climei (GIEC) va deschide o anchetă în legătură cu o serie de declaraţii recente potrivit cărora previziunile grupului ce vizează dispariţia gheţarilor din Himalaya ar putea fi eronate, a declarat preşedintele GIEC, luni, la New Delhi.
Urmărește
224 afișări
Previziunile referitoare la topirea gheţarilor din Himalaya ar putea fi eronate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În 2007, GIEC avertizase asupra faptului că gheţarii din munţii Himalaya se topesc mai repede decât ceilalţi gheţari ai planetei şi că ar putea dispărea până în anul 2035 sau chiar mai devreme.
La sfârşitul săptămânii trecute, publicaţia Sunday Times a arătat faptul că anul 2035 a fost vehiculat în premieră în timpul unui interviu acordat de un cercetător indian revistei New Scientist, în anul 1999.
Acest termen (2035, n.r.), de o valoare ştiinţifică discutabilă şi care ar putea, la fel de bine, să nu aibă nicio valoare ştiinţifică, potrivit publicaţiei citate, a fost folosit ulterior şi de organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF), fiind apoi preluat de GIEC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Vom analiza acest element", a declarat preşedintele GIEC, Rajendra Pachauri, pentru postul de televiziune indian CNN-IBN.
Potrivit Sunday Times, GIEC ar trebui să elimine această dată din previziunile experţilor săi, fapt care ar putea fi considerat drept o nouă umilinţă suferită de această organizaţie, după cea provocată de "climagate", cu câteva zile înainte de Summitul pentru climă de la Copenhaga.
Atunci, mii de e-mail-uri ale cercetătorilor de la universitatea britanică East Anglia, ce colaborează cu prestigiosul CRU / Climatic Research Unit, au fost ţinta unui atac informatic, iar conţinuturile lor au fost postate pe internet.
Potrivit multora dintre aceste mesaje, comunitatea ştiinţifică manipulează datele despre clima planetei pentru a consolida teoria potrivit căreia încălzirea planetei ar fi provocată de activităţile umane.
GIEC, sub mandatul ONU, are ca misiune clarificarea deciziilor politice în domeniul luptei împotriva încălzirii globale.
Ministrul indian al Mediului, Jairam Ramesh, a contestat de mai multe ori afirmaţiile făcute de experţii GIEC, considerând că nu există "nicio dovadă ştiinţifică concludentă" care să ateste vreo legătură între încălzirea climei planetei şi topirea gheţarilor.
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Semnalele privind alerta climatică se multiplică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe