- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (19.01.2016, 11:54)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima floare cultivată în spaţiu a înflorit la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale - FOTO
Prima flore cultivată de oameni în spaţiu a înflorit de curând la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează site-ul 20minutes.fr.
Urmărește
1576 afișări
Prima cârciumăreasă cultivată în spaţiu a înflorit la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (Imagine: AFP/Mediafax Foto)
Micuţa plantă colorată, o varietate de Zinnia (cârciumăreasă, n.r.) comestibilă, a fost prezentată de astronautul american Scott Kelly, weekendul trecut, pe Twitter. Astronautul american, aflat într-o misiune de un an la bordul ISS, a publicat pe Twitter câteva fotografii cu prima plantă care a crescut şi a înflorit în spaţiu.
"Da, există alte forme de viaţă în spaţiu", a declarat Scott Kelly, într-unul dintre mesajele sale de pe Twitter.
Anterior, echipajul de pe ISS reuşise să cultive salată la bordul staţiei, dar până acum, nicio floare nu reuşise vreodată să crească şi să înflorească în afara atmosferei terestre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Evenimentul s-a produs în cadrul proiectului "Veggie", ce vizează obţinerea de culturi viabile în spaţiu.
"Aceste plante sunt foarte fragile şi a fost foarte complicat să le facem să crească", a explicat Trent Smith, coordonatorul proiectului "Veggie".
#SpaceFlower out in the sun for the first time! #YearInSpace pic.twitter.com/Cghu9XGv1J
— Scott Kelly (@StationCDRKelly) 17 ianuarie 2016
În decembrie, astronauţii de pe ISS începeau să îşi piardă speranţele legate de culturile lor. "Plantele noastre nu par a fi în formă. Va trebui să îl trezesc pe Mark Watney din mine", a declarat, în glumă, astronautul Scott Kelly, pe Twitter, referindu-se la personajul interpretat de actorul american Matt Damon în filmul "Marţianul", care a reuşit să cultive cartofi pe planeta roşie.
Însă acele momente dificile au trecut, florile comestibile au făcut boboci care au înflorit în spaţiu, iar echipajul intenţionează să cultive în viitorul apropiat şi tomate. "Dacă asta va funcţiona, vom reuşi poate, în viitor, să ne cultivăm propriile roşii în spaţiu", a declarat Scott Kelly.
Dacă acest proiect va avea succes, el va marca debutul unor misiuni mai lungi şi mai îndepărtate în spaţiu, care vor permite viitorilor astronauţi să descifreze noi mistere ale Universului.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe