- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (19.01.2009, 12:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima hartă genetică a obezităţii severe
Cercetătorii francezi au identificat trei noi gene asociate cu supraponderalitatea în rândul populaţiei europene şi au alcătuit prima hartă genetică a obezităţii severe, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Genetics.
Urmărește
43 afișări
Prima hartă genetică a obezităţii severe
Tehnica manipulării ADN-ului permite vizualizarea rapidă a diferenţelor înregistrate la nivelul genelor, în cadrul unui genom complet.
Echipa cercetătorilor francezi, conduşi de Philippe Froguel (CNRS) şi David Meyre (INSERM), alături de colegii lor britanici de la Imperial College din Londra, au efectuat teste asupre genomilor a 2.796 de voluntari francezi, în special copii, dintre care 1.380 sufereau de obezitate severă.
Cele mai susceptibile mutaţii genetice responsabile cu apariţia obezităţii au fost analizate ulterior pe un eşantion format din 14.000 de indivizi (francezi, elveţieni, germani şi finlandezi).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Mai întâi, cercetătorii au confirmat faptul că genele FTO şi MC4R joacă un rol major în apariţia obezităţii şi a supraponderalităţii.
Aceste două gene acţionează prin controlarea comportamentului alimentar.
Ulterior, oamenii de ştiinţă au descoperit alte trei gene asociate cu riscul de obezitate severă şi supraponderalitate: MAF, PTER şi NPC1. O altă genă, PRL, este asociată cu obezitatea la adulţi.
Această genă produce prolactină, un hormon ce controlează apetitul.
Aceste rezultate ar putea să permită identificarea, încă dintr-un stadiu timpuriu - în copilărie , a persoanelor care prezintă riscul de obezitate severă, au explicat cercetătorii.
Citeşte şi:
Râsul în hohote, eficient în curele de slăbire
Preţul unui bypass gastric împotriva obezităţii, amortizat în doi ani
Hormonul care suprimă senzaţia de foame ar putea fi folosit pentru tratarea obezităţii
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe