Primii oameni din Europa au fost nimiciţi de o glaciaţiune de acum 1,1 milioane de ani

Europa a suferit o „răcire extremă” în urmă cu aproximativ 1,1 milioane de ani, ceea ce coincide cu un fenomen de depopulare umană a continentului.

Urmărește
694 afișări
Imaginea articolului Primii oameni din Europa au fost nimiciţi de o glaciaţiune de acum 1,1 milioane de ani

Bing AI - DALL/E (Homo erectus şi Homo antecessor)

Primii oameni din Europa, o populaţie descendentă a speciei umane arhaice Homo erectus, au fost probabil nimiciţi de un „eveniment de răcire extremă” în urmă cu aproximativ 1,1 milioane de ani, arată un nou studiu.

Scăderea temperaturii necunoscută anterior coincide cu ceea ce se ştie despre locuirea umană a continentului, sugerează cercetătorii.

Fosilele şi uneltele din piatră arată că Homo erectus a sosit în Europa din Asia în urmă cu 1,8 milioane şi 1,4 milioane de ani, au descoperit cercetări anterioare. 

Următoarea dovadă a oamenilor arhaici în Europa datează de acum aproximativ 900.000 de ani, posibil după ce o specie mai târzie şi mai robustă,  cunoscută ca Homo antecessor, a ajuns în Europa din Africa sau Asia.

„Există un decalaj aparent de 200.000 de ani”, a declarat autorul principal al studiului Chronis Tzedakis , paleoclimatolog la University College London, pentru LIVESCIENCE.

Terra a trecut prin numeroase faze reci şi calde, iar cronologia convenţională sugerează că o eră glaciară a atins apogeul acum aproximativ 900.000 de ani, a spus Tzedakis.

Motivul principal al răcirii pare să fi fost astronomic: influenţa gravitaţională a lui Jupiter a afectat orbita Pământului, fiind atunci aproximativ circulară în jurul Soarelui, spune cercetătorul. 

Frigul le-ar fi îngreunat viaţa populaţiei umane în găsirea hranei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barbati,
stiinta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici