- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- DUBAI, (14.04.2009, 14:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul dromader clonat din lume, în Dubai
Primul dromader clonat din lume s-a născut pe 8 aprilie, într-un laborator din Dubai, şi se simte foarte bine, au anunţat reponsabilii Centrului de cercetare şi reproducţie din emiratul arab.
Urmărește
1096 afișări
Primul dromader clonat din lume, în Dubai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Este primul dromader din lume care a fost clonat", a declarat Nisar Wani, unul dintre cercetătorii de la Centrul pentru reproducţie a camelidelor, finanţat de suveranul din Dubai, şeicul Mohammad Ben Rached Al-Maktoum.
"Dromaderii sunt foarte folositori aici, mai ales pentru producţia de lapte şi pentru curse", a explicat acelaşi cercetător.
Lulu Skidmore, directorul ştiinţific al centrului, a declarat că această reuşită semnificativă a programului de cercetare le oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a salva genele dromaderilor cu performanţe deosebite în ceea ce priveşte producţia de lapte şi cursele de animale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Puiul de dromader a primit numele de Injaz, iar cercetătorii arabi consideră că naşterea lui este un succes înregistrat în încercarea lor de ameliorare a rasei. Arabii din zonă au un adevărat cult pentru dromaderi, în regiune organizându-se şi foarte multe curse cu astfel de animale.
Experţii arabi au mărturisit că au avut nevoie de o perioadă de cinci ani de teste înainte de a putea să cloneze un dromader.
Acelaşi centru a reuşit, în 1998, să încrucişeze în premieră mondială un dromader cu o lama. Animalul născut din această încrucişare a fost numit Cama.
Prima clonare a unui animal a fost realizată în 1996, în Marea Britanie - oaia Dolly, care a murit prematur, la vârsta de şase ani şi jumătate.
De atunci, printre celelalte animale care au fost clonate s-au numărat caii şi câinii, dar, până recent, niciun dromader nu fusese clonat.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe