Primul medicament eficient împotriva maladiei lupus

Benlysta, primul medicament care s-a dovedit eficient împotriva maladiei lupus, a obţinut rezultate încurajatoare în timpul celul de-al doilea test clinic, aflându-se foarte aproape de prima aprobare oficială a unui tratament eficace din ultimii 50 de ani împotriva acestei maladii.

Urmărește
1094 afișări
Imaginea articolului Primul medicament eficient împotriva maladiei lupus

Primul medicament eficient împotriva maladiei lupus

Rezultatele celui de-al doilea test clinic, deşi nu la fel de spectaculoase ca cele ale primului, au fost suficient de concludente pentru a beneficia de aprobarea autorităţilor de reglementare din Statele Unite, care le va acorda medicilor permisiunea de a folosi noul medicament la scară mondială.

Cel mai recent test clinic a demonstrat faptul că pacienţii cărora li s-au administrat doze mari de Benlysta au prezentat ameliorări substanţiale ale simptomelor, comparativ cu voluntarii care au primit un placebo.

Speranţele legate de medicamentul Benlysta au devenit tot mai mari după publicarea rezultatelor obţinute la sfârşitul primului test clinic, în iulie, când, spre surpriza multor experţi care se declarau foarte sceptici la începutul experimentelor, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de toate medicamentele împotriva maladiei lupus create anterior, noul tratament a părut a fi foarte eficient.

Pentru a obţine aprobarea forurilor medicale competente, Human Genome şi compania farmaceutică GlaxoSmithKline Plc. aveau nevoie de rezultate pozitive la sfârşitul celui de-al doilea test clinic.

Experţii consideră că producătorii noului medicament au găsit "o adevărată mină de aur" şi că procedura de înregistrare a acestuia este de acum doar o chestiune de rutină, el putând fi prezent pe piaţă până la sfârşitul anului 2010.

Potrivit experţilor din domeniu, Human Genome şi Glaxo vor obţine astfel un medicament care le vor aduce profituri de trei miliarde de dolari în fiecare an.

După 52 de săptămâni, 43,2% dintre pacienţii care au primit câte 10 miligrame de Benlysta în combinaţie cu tratamentul standard au prezentat o ameliorare considerabilă a simptomelor. În cazul lor, medicii nu au constatat nicio înrăutăţire a stării de sănătate a organelor interne.

În schimb, 33,8% dintre pacienţii care au primit Benlysta, în combinaţie cu un placebo, au prezentat aceleaşi ameliorări.

Aceste rezultate au fost considerate suficiente pentru atingerea obiectivului principal al celui de-al doilea test clinic major.

Lupus este o maladie care afectează sistemul imunitar din organism, determinându-l să atace propriile organe şi ţesuturi, precum articulaţiile, rinichii, inima, plămânii, creierul, sângele şi pielea. Această maladie provoacă artrită, blocaje renale, dificultăţi respiratorii şi iritaţii ale pielii.

Efectele secundare semnificative au apărut în cazul a 26,8% dintre pacienţii care au primit Benlysta, comparativ cu 24% dintre pacienţii care au primit placebo.

Acest test, cunoscut sub denumirea de BLISS-76, este cel de-al doilea din cele două impuse ce U.S. Food and Drug Administration pentru ca acest medicament să fie supus spre aprobare.

Maladia afectează 1,5 milioane de persoane în Statele Unite şi aproximativ cinci milioane de persoane pe plan internaţional, potrivit Lupus Foundation of America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici