- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- STRASBOURG, (01.09.2011, 19:43)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proteina care împiedică înmulţirea virusului HIV, descoperită de cercetători
Două echipe de medici, de la Universitatea din Strasbourg şi de la Universitatea din Marsilia, au descoperit o proteină care, graţie proprietăţilor sale puternice, împiedică înmulţirea virusului HIV.
Urmărește
1238 afișări
Proteina care împiedică înmulţirea virusului HIV, descoperită de cercetători (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Profesorul Olivier Rohr şi medicul Christian Schwartz, de la Universitatea din Strasbourg, în colaborare cu profesorii Eric Chabrière şi Didier Raoult, de la Universitatea din Marsilia, au evidenţiat proprietăţile inhibitoare pe care le are proteina umană HBPB (Human Phosphate Binding Protein) asupra procesului de înmulţire a virusului HIV.
"Rezultatele obţinute in vitro arată că această proteină acţionează pe o cale deocamdată necercetată de terapiile actuale", au subliniat autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Această proteină era deja cunoscută, însă proprietăţile sale de a lupta contra virusului HIV au fost descoperite abia recent.
În plus, proteina HBPB este eficientă atât pe tulpinile clasice de HIV, cât şi pe tulpinile rezistente la antiretroviralul AZT.
"Aceste cercetări promiţătoare deschid calea pentru descoperirea unor noi strategii de concepere a unor tratamente eficiente contra virusului HIV", au afirmat savanţii francezi, care intenţionează să "studieze mecanismul de inhibare pe care îl are această proteină şi să înceapă în curând testele in vivo".
Totuşi, folosirea pe scară largă a acestei proteine va putea fi făcută abia peste câţiva ani, pentru ca savanţii să aibă suficient timp pentru a-şi finaliza testele, ce vor fi efectuate mai întâi pe animale, iar apoi pe pacienţi umani.
Primele teste de toxicitate nu au relevat apariţia unor efecte secundare, au anunţat savanţii francezi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe