Protejarea animalului de companie, un motiv pentru a renunţa la fumat

Fumătorii ar fi mult mai motivaţi să renunţe la fumat pentru binele animalului preferat decât pentru binele lor - propria sănătate -, potrivit unui sondaj realizat în Statele Unite, ale cărui rezultate au fost publicate în revista Tobacco Control.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului Protejarea animalului de companie, un motiv pentru a renunţa la fumat

Protejarea animalului de companie, un motiv pentru a renunţa la fumat

Efectele fumatului pasiv asupra omului sunt cunoscute deja. Au fost realizate, de asemenea, studii despre efectele fumatului pasiv asupra animalelor, stabilindu-se o legătură între expunerea la fumul de ţigară şi cancer (limfom, în cazul pisicii, cancer la nas sau pulmonar, în cazul câinelui).

S-a demonstrat, de asemenea, o asociere între fumatul pasiv şi reacţiile alergice, în cazul câinilor, sau maladii ale ochilor, probleme respiratorii şi dermite, în cazul pisicilor.

Însă puţini fumători sunt conştienţi de efectele fumatului asupra animalelor lor de companie.

O echipă de cercetători de la Henry Ford Health System (Detroit) a lansat un sondaj online în rândul proprietarilor de animale de companie din Michigan, pentru a cunoaşte obiceiurile în materie de fumat şi a testa cunoştinţele în legătură cu efectele viciului asupra animalelor.

Aproximativ 3.300 de persoane au răspuns la acest sondaj, 20% dintre ele fiind fumătoare şi aproximativ 25% locuind cu un fumător. Numărul mediu zilnic de ţigări a fost de 13,5, dintre care aproximativ jumătate fumate acasă.

28,4% dintre respondenţi au declarat că ar putea fi motivaţi să renunţe la viciu dacă ar afla că acesta afectează sănătatea animalelor lor. 14% ar cere partenerului să fumeze afară, iar 9% ar cere acestora să renunţe la fumat.

În ceea ce priveşte persoanele nefumătoare, 16% dintre acestea ar cere partenerului să renunţe la fumat, iar 24% le-ar cere să fumeze afară.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici